Partner
Foto: Rabobank AlgemeenPartner

Korte keten: wat is dat eigenlijk? Geef jouw mening

Wat is een korte keten? En wat bereiken we ermee? Rabo Food Forward is benieuwd naar jouw mening over korte ketens.

Covid-19 maakt zichtbaar hoe complex onze voedselketens zijn geworden. We exporteren zo’n 75% van onze productie. Zo’n 50% van wat op de borden van Nederlandse consumenten komt, halen we echter van over de grens. Zelfs voedsel dat op onze Nederlandse bodem is verbouwd, maakt vaak een omweg. Het wordt in het buitenland verwerkt tot hapklare producten die uiteindelijk hun weg terugvinden naar de Nederlandse supermarkt.

Korte keten: eigen regio of nog lokaler?

Meer dan ooit leeft de vraag of het niet eenvoudiger kan: korter. Maar wat is kort? Een straal die ook Parijs en Berlijn omvat? De eigen regio, of nog lokaler? En over hoeveel schakels hebben we het? Volgens de EU mag een korte keten maximaal één schakel mag hebben, wat betreft de Nederlandse overheid geen. Dus wat is een korte keten? En wat bereiken we ermee?

Geef je mening over korte ketens

Boerderij en Rabo Food Forward zijn benieuwd naar meningen en inzichten uit de boerenpraktijk. Vul onderstaande enquête in en maak kans op een van de 20 Rabo Food Forward-versboxen; een foodbox gevuld met een driegangendiner met enkel Nederlandse korteketenproducten.

Beheer
WP Admin