Frans Keurentjes, oud-voorzitter van zuivelcoöperatie FrieslandCampina. - Foto: Mark Pasveer RundveeNieuws

Keurentjes en zoon passen bedrijfsvoering aan

Voormalig FrieslandCampina-voorzitter en zijn zoon passen de bedrijfsvoering aan in Hornhuizen (Gr.). Dit bevestigen beiden.

De melkkoeien en robots worden binnen andere bedrijven in de familie herplaatst.

Frans Keurentjes spreekt van een ‘herschikking van de bedrijfsactiviteiten’. Het is zeker niet zo dat de familie de melkveehouderij de rug toekeert, maar er wordt inderdaad niet meer gemolken op de locatie waar vader en zoon Keurentjes actief zijn, bevestigen ze. Zoon Jeffrey wil zich gaan richten op jongvee-opfok en akkerbouw.

Binnen ons gezin wordt volop doorgeboerd

De stap heeft niets te maken met mogelijk verlies van vertrouwen in de melkveehouderij, verzekert Frans. “We passen ons aan, aan een veranderende situatie, zowel voor een ieder van ons persoonlijk als voor de omgeving rondom ons. Niet bewegen was misschien gemakkelijker geweest, maar we kiezen ervoor om verder te ondernemen. Binnen ons gezin wordt volop doorgeboerd!”

De herschikking was al langere tijd in beraad, maar heeft volgens Keurentjes senior alles te maken met de bedrijfsopvolging en niets met zijn vertrek als bestuurder bij FrieslandCampina, ook niet met zijn activiteiten voor de commissie-Veerman.

Reacties

  1. Ligt in de lijn van zijn voorgangers! Meijlink, Aalberts en Attema! Piet Boer is de enigste positieve uitzondering.

  2. Tja , de coöperatie een richting opsturen welke vele niet willen . En dan vervolgens als een haas met de staart tussen de benen hem smeren. Ieder woord wat hier vuil aan gemaakt word is er 1 te veel. In een ander interview gaf hij al min of meer aan dat er alweer een leuk baantje als bestuurder ergens anders was. Hopelijk niet in de landbouw .

    1. Als je min of meer grondgebonden bent en je grond is geschikt voor akkerbouw dan komt het financiele omslagunt om de overstap naar akkerbouw te maken snel dichterbij. Stikstof en co2 zijn de aanjagers.
      De vraag is wanneer je er emotioneel voor klaar bent.

Beheer
WP Admin