Foto's: René Stevens en Irene van der Heijden RundveeFoto

Instapbaar vleeskalverbedrijf te koop in De Peel

In het oosten van Noord-Brabant staat een volwaardig vleeskalverbedrijf te koop. Vraagprijs € 1,2 miljoen. Het is instapbaar maar ligt wel vlakbij een Natura 2000-gebied.

Meer lezen over agrarisch vastgoed? Check het dossier!

Alle stallen zijn voorzien van rvs-stalinrichting en hardhouten roosters. De stal is bruikbaar voor zowel witvleeskalveren als starters voor de roséproductie.

Gezien het bouwblok is er naast de stallen ruimte voor uitbreiding. Volgens de makelaar is groei met minimaal 700 kalveren mogelijk. Gezien de afstand tot het Natura 2000-gebied zal uitbreiding gepaard gaan met vergaande emissiearme maatregelen.

De melkvoorziening gebeurt met een melkkar via troggen; ruwvoer wordt in een loods gemengd en met een doseerkar verstrekt.

Een houtpalletkachel zorgt voor de benodigde warmte. Op het erf staat een silo voor opslag van houtbrokken. Mochten er problemen zijn, dan kan altijd een cv-installatie bijspringen.

In 2015 is een nieuwe voerkeuken gebouwd van bijna 50 vierkante meter.

De voerkeuken van binnen. De voerkeuken is voorzien van een koudwatertank van 2,5 kuub, een warmwatertank van 3 kuub en twee warmwaterboilers van 5 kuub.

De vraagprijs voor het object is ¬  1,2 miljoen. - Foto: Irene van der Heijden

In de gemeente Asten (N.-Br.) staat een bedrijf te koop met 934 plaatsen voor vleeskalveren. Het bestaat uit drie kleine, wat oudere stallen en twee moderne stallen. Van de 1.71.30 hectare oppervlakte is 1.41.30 hectare ingetekend als bouwblok.

In het Oosten van Noord-Brabant staat een volwaardig vleeskalverbedrijf te koop. Het is instapbaar maar ligt wel vlakbij een Natura 2000-gebied. - Foto's: René Stevens

De stal gebouwd in 2013 heeft een oppervlakte van circa 681 vierkante meter en biedt plaats aan 240 kalveren. Alle stallen zijn bedekt met asbestvrije golfplaten.

De kalverstallen dateren van 1974 tot 2013, hier een foto van een oude stal. Ruim 560 kalveren worden gehouden in de twee jongste stallen. Er liggen nu witvleeskalveren maar opstart voor roses is ook prima mogelijk.

De laatst gebouwde stal is voorzien van een chemische luchtwasser. Dat was nodig in verband met de afstand tot een Natura 2000-gebied.

De oudste stallen hebben natuurlijke ventilatie; de twee jongste stallen mechanische ventilatie met gestuurde luchtinlaatkleppen.

De woning uit 1959 is in 2000 gerenoveerd en heeft een inhoud van circa 825 kuub. De woning telt vijf slaapkamers en voldoet aan alle moderne eisen qua isolatie en voorzieningen. Meer informatie over dit object via Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs in Helmond.

Een tweede loods van 738 vierkante meter is vroeger in gebruik geweest voor viskweek en wordt momenteel verhuurd. Huurders hebben een eigen ingang en hoeven niet op het bedrijf te komen.