Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

William Meulendijks stopt als voorzitter ZLTO-varkenshouderij

William Meulendijks is per direct afgetreden als voorzitter van ZLTO- vakgroep varkenshouderij. Dat heeft hij het bestuur van ZLTO laten weten.

Volgens ZLTO-woordvoerder Kees van Heesbeen heeft Meulendijks onvoldoende vertrouwen om verder te gaan als voorzitter. Meulendijks zelf is niet bereikbaar voor verder commentaar.

Fosfaatreductieplannen

Het aftreden van Meulendijks heeft te maken met de fosfaatreductieplannen in de varkenshouderij. Daarnaast spelen er ook een aantal andere kwesties. Inhoudelijk, maar ook op het persoonlijke vlak. Welke kwesties dat precies zijn, willen betrokkenen niet vertellen.

Het aftreden van Meulendijks volgt op het aftreden van vier andere bestuursleden – formeel klankbordleden – varkenshouderij. Wat zij gaan doen, is nog niet bekend. Eén van hen, varkenshouder Willy Gijsbers, hoopt dat ZLTO daar snel duidelijkheid over geeft. “Deze pappen en nathouden-tactiek is niet goed. ZLTO-leden en andere varkenshouders hebben recht op transparantie.” Zelf wil hij echter ook niet inhoudelijk reageren. “Afgesproken is dat ZLTO dat vertelt. Daar wil ik aan vasthouden.”

Wel voorzitter in Deurne

Meulendijks blijft overigens voorzitter van de ZLTO-afdeling Deurne. Dat is volgens van Heesbeen geen probleem. Meulendijks zijn energie nog meer steken in de ontwikkeling van zijn varkensbedrijf, laat hij via ZLTO weten. “Ik kijk nog steeds met veel trots naar deze sector”, aldus Meulendijks. Hans Huijbers, voorzitter van ZLTO, betreurt het vertrek. De komende weken wordt gezocht naar een oplossing voor de ontstane situatie.

Laatste reacties

  • JKr

    Als elke varkenshouder nu eens een koe koopt worden we misschien door de ZLTO wel gewaardeerd.

  • kuusenboer

    Varkens (en mogelijk ook pluimvee) lijken wisselgeld sectoren te zijn voor de melkveehouderij bij ZLTO, in de onderhandelingen met van Dam en provincie. Zowel qua mest als ook ammoniak en ruimte. Dit is al jaren aan de gang. Kan een keuze zijn. Maar ZLTO, wees dan ook eens eerlijk en transparant naar je leden uit deze sectoren ! Je bent dan immers niet meer hun belangenbehartiger. De opgestapte bestuursleden varkenshouderij hebben een duidelijk signaal afgegeven.

Of registreer je om te kunnen reageren.