Oorlog in Europa en hyperinflatie drukken de jaarcijfers van Boparan. Foto: Mark Pasveer PluimveeNieuws

Eigenaar van Storteboom draait tweede jaar met rode cijfers

Het Britse Boparan, eigenaar van 2Sisters Food Group en daarmee ook van leverancier van kipproducten Storteboom, heeft vorig jaar €26,8 miljoen verlies geleden. In 2022 kwam het foodbedrijf, de grootste leverancier van kip in het Verenigd Koninkrijk, al €33 miljoen in het rood uit. Door hogere verkoopprijzen steeg de omzet met rond 7% naar €3,9 miljard.

Het negatieve resultaat is te wijten aan de hogere rente op de grote schuldenlast, alsmede aan extra kosten voor de pensioenregeling. “In werkelijkheid was het een weerbarstige prestatie gezien de oorlog in Europa, hyperinflatie en post-covid-problemen op de arbeidsmarkt”, aldus eigenaar Ranjit Singh Boparan. Het verslag meldt wel dat de situatie rond het arbeidstekort in de Britse vleesfabrieken wat begint te verbeteren.

Nieuwe financieel directeur aangesteld

Boparan Holding sloot 2023 af met €610 miljoen aan schulden, terwijl die een jaar eerder nog €566 miljoen bedroegen. De groep probeert die schuldenlast terug te dringen of te herfinancieren. Het bedrijf heeft voor die taak vorige maand een nieuwe financieel directeur aangesteld. Bovendien heeft de holding de afgelopen tijd een reeks bedrijven verkocht en kippen- en andere vleesbedrijven gesloten.

De holding van Boparan is ook op grote schaal actief in de Britse restaurantwereld. Een van zijn bedrijven in die sector, Foodedlity Group, helpt nu het Amerikaanse Slim Chickens om de Duitse markt te betreden. De keten wil in eerste instantie twintig Duitse vestigingen openen. Slim Chickens beschikt al over 265 locaties en heeft meer dan 1.200 nieuwe vestigingen in de pijplijn.

Lees ook: Storteboom onderzoekt opties dataverzameling

Beheer
WP Admin