Akkerbouwdag

Op 13 juli 2023 hebben wij een geslaagde eerste editie van de Akkerbouwdag mogen organiseren. Met meer dan 22 partners en 300 bezoekers was deze dag een groot succes! Bezoekers konden deelnemen aan workshops, een productbeurs, machinestraat en demo’s op gebied van moderne schoffeltechniek en stoppelbewerking.

 

Benieuwd naar welke machines er onder andere op Akkerbouwdag zijn geweest? Bekijk deze via de knop hieronder:

 

Programma

Thema ‘Grondbewerking & Bodemgezondheid’
Groenbemesters spelen een cruciale rol bij het verbeteren van de bodemgezondheid. Ze hebben diepe wortels die de grond losmaken en de bodemstructuur verbeteren. Na de teelt kunnen groenbemesters worden ondergewerkt om organisch materiaal aan de bodem toe te voegen, waardoor de bodemvruchtbaarheid en het vermogen om voedingsstoffen zoals stikstof vast te houden worden vergroot.

Groenbemesters worden vaak ingezet om de bodemkwaliteit te verbeteren en uitspoeling van stikstof te verminderen. In plaats van de bodem bloot te stellen aan erosie en degradatie door intensieve bewerking, bieden groenbemesters een andere aanpak.

Demovelden
Tijdens Akkerbouwdag willen we je graag meer laten zien over de verschillende grondbewerkingen van diverse soorten groenbemesters die er zijn. Er worden op locatie meerdere demovelden aangelegd en tijdens Akkerbouwdag worden er demonstraties getoond van verkleinen en onderwerken van groenbemesters.

Workshops
Tijdens Akkerbouwdag nodigen wij verschillende leveranciers uit om een workshop te geven rondom het thema ‘Grondbewerking & Bodemgezondheid’. Zodra deze leveranciers bekend zijn, delen wij deze op de website. Hou deze dus in de gaten!

Standhoudersplein
Krijg de kans om in gesprek te gaan met vooraanstaande bedrijven en organisaties uit de sector. Ontdek de nieuwste technologieën, innovatieve producten en diensten of machines die je kunnen ondersteunen bij het bereiken van succes op je akkers.

Plattegrond

Blokkenschema

Bekijk hieronder alvast het programma van de Akkerbouwdag. De verschillende demonstraties worden op twee demovelden gegeven.

Benieuwd naar welke machines er op Akkerbouwdag komen? Bekijk deze via de knop hieronder:

Sprekers

Tako van den Hul
Sales manager ruwvoer & akkerbouw

Workshop titel: de werking van groenbemestermengsels en de impact op de bodem

Karst Brolsma & Sophie Deelen
Productspecialist Bodem & Productmanager Bodemgezondheid

Workshop titel: Bodemgezondheid, hoe meet je dit en wat kun je doen met de resultaten?

  • Achtergrond informatie en het toepassen van bodemgezondheid analyse
  • Vragen + antwoorden over bodemgezondheid
  • Na afloop ben je goed geïnformeerd over bodemgezondheid
  • Maak kans op een gratis bodemgezondheidsonderzoek!

Partners

                                    

              

              

          

                       

Locatie

Aeres Farms

Wisentweg 13
8251 PB Dronten

Aeres Farms is een train- en leeromgeving van, voor en door studenten van de onderwijsinstellingen van Aeres. Zij bieden praktijkfaciliteiten om de studenten op te leiden tot professionals in de agro- & food sector. Aeres Farms beschikt over circa 340 ha grond en heeft de focus op melkveehouderij (gangbaar en biologisch), (biologische) akkerbouw, kleinschalige biologische tuinbouw, varkens, pluimvee, schapen en paarden.

Contact

Vragen? neem contact op met aanmeldingen.events@misset.com.

Aanmelden

Meld je hieronder gratis aan:
Online registreren voor het event.

Beheer
WP Admin