Akkerbouwdag

 

Alles over grondbewerking en bodemgezondheid voor alle gewassen

Op 13 juli 2023 van 10.00 uur t/m 16.00 uur ben je van harte welkom op de Akkerbouwdag op Aeres Farms in Dronten. Bezoek de productbeurs, sluit aan bij praktische workshops en bekijk de nieuwste machines tijdens meerdere demonstraties. Deze onderdelen vinden de hele dag door plaats op het erf van Aeres Farms.

Programma

Thema ‘Grondbewerking & Bodemgezondheid’
Groenbemesters spelen een cruciale rol bij het verbeteren van de bodemgezondheid. Ze hebben diepe wortels die de grond losmaken en de bodemstructuur verbeteren. Na de teelt kunnen groenbemesters worden ondergewerkt om organisch materiaal aan de bodem toe te voegen, waardoor de bodemvruchtbaarheid en het vermogen om voedingsstoffen zoals stikstof vast te houden worden vergroot.

Groenbemesters worden vaak ingezet om de bodemkwaliteit te verbeteren en uitspoeling van stikstof te verminderen. In plaats van de bodem bloot te stellen aan erosie en degradatie door intensieve bewerking, bieden groenbemesters een andere aanpak.

Demovelden
Tijdens Akkerbouwdag willen we je graag meer laten zien over de verschillende grondbewerkingen van diverse soorten groenbemesters die er zijn. Er worden op locatie meerdere demovelden aangelegd en tijdens Akkerbouwdag worden er demonstraties getoond van verkleinen en onderwerken van groenbemesters.

Workshops
Tijdens Akkerbouwdag nodigen wij verschillende leveranciers uit om een workshop te geven rondom het thema ‘Grondbewerking & Bodemgezondheid’. Zodra deze leveranciers bekend zijn, delen wij deze op de website. Hou deze dus in de gaten!

Standhoudersplein
Krijg de kans om in gesprek te gaan met vooraanstaande bedrijven en organisaties uit de sector. Ontdek de nieuwste technologieën, innovatieve producten en diensten of machines die je kunnen ondersteunen bij het bereiken van succes op je akkers.

Locatie

Aeres Farms

Wisentweg 13
8251 PB Dronten

Aeres Farms is een train- en leeromgeving van, voor en door studenten van de onderwijsinstellingen van Aeres. Zij bieden praktijkfaciliteiten om de studenten op te leiden tot professionals in de agro- & food sector. Aeres Farms beschikt over circa 340 ha grond en heeft de focus op melkveehouderij (gangbaar en biologisch), (biologische) akkerbouw, kleinschalige biologische tuinbouw, varkens, pluimvee, schapen en paarden.

Contact

Vragen? neem contact op met aanmeldingen.events@misset.com.

Aanmelden

Via onderstaande buttons kun je je aanmelden. Geef hieronder aan of je boer, loonwerker of geen boer/loonwerker bent. Daarnaast kun je aanvinken of je een abonnement hebt (op TREKKER Magazine of Boerderij). Door op de juiste button te klikken, wordt je naar het aanmeldformulier verwezen.

Ik ben een boer of loonwerker:

Ik ben geen boer of loonwerker:

Beheer
WP Admin