Rabobank benadrukt dat duurzame leningen bijdragen aan een gezonde bodem, weerbare teelten, schoon water en efficiënt gebruik daarvan, essentieel voor voedselvoorziening en klimaatadaptatie. – Foto: Hans Banus AlgemeenNieuws

Rabobank breidt duurzame leningen uit voor akkerbouwers en tuinders

Rabobank breidt duurzame leningen uit voor akkerbouwers en tuinders, om verduurzaming te stimuleren met lagere rente en flexibele voorwaarden. €3 miljard beschikbaar tot 2030.

Rabobank breidt het aanbod ‘gunstige’ duurzaamheidsleningen in de land- en tuinbouw uit. Voortaan kunnen ook akkerbouwers en tuinders hun verduurzamingsplannen met korting financieren bij Rabobank. De bank noemt een gezonde bodem, weerbare teelten, schoon water en efficiënt gebruik daarvan essentieel voor de voedselvoorziening en nodig om klimaatverandering tegen te gaan.

Rabobank wil ondernemers, met een ‘toereikend verdienmodel’, helpen hun verduurzamingplannen tegen gunstige voorwaarden te financieren. Dat kan bijvoorbeeld door de rente te verlagen of door klanten tijdelijk toe te staan niets af te lossen. Ondernemers creëren daarmee financieel ruimte om hun bedrijf aan te passen.

Rabobank stelt €3 miljard beschikbaar voor duurzame leningen

Rabobank heeft tot 2030 €3 miljard beschikbaar voor duurzame leningen. Eerder kwamen soortgelijke leningen al beschikbaar voor de veehouderij. Ruim 400 veebedrijven maken hier inmiddels gebruik van, vooral om de bedrijfsvoering te extensiveren. Welk bedrag aan leningen hiermee tot nu toe gepaard gaat, wil Rabobank uit concurrentieoverwegingen niet bekend maken.

 
Klikbare Afbeelding Grasdag Banner

Reacties

  1. Ach de pr medewerker van de rabo heeft ook weer een nieuw plannetje bedacht.
    Reclame maken voor jezelf om te laten zien hoe woke ze wel niet zijn.

    Want wie gelooft nu van de insiders , de boeren dus dat hun vorige idee 400 investeerders voort heeft gebracht om hun bedrijf te extensiveren met een lening om b.v grond aan te kopen door een melkveehouder. Een kostprijs verhogende investering daar leent de rabo geld voor uit ?. Hou toch op ..En de redactie boerderij geeft hun ook nog gratis advertentie ruimte hiervoor .

  2. Als je in Frankrijk geld kunt lenen met 20 jaar vast voor 4,5%, dan moet rabo niet keuvelen met een rentevoordeel voor duurzaamheid en dan toch nog ruim 5% vragen

Beheer
WP Admin