Rundveehouderij

Nieuws 6 reacties

Advies: eerste snede normaal bemesten

Dat nog geen derogatie verleend is aan Nederland, moet geen reden zijn voor veehouders om hun grasland voor de eerste snede anders te bemesten dan normaal.

Het advies van zowel Agrifirm als ForFarmers is om gewoon rond 25 kuub drijfmest per hectare toe te dienen, afhankelijk van het te verwachten gebruik. Een goede bemesting van de eerste snede moet zorgen voor kwalitatief goed voer.

‘Niet al mest afvoeren op basis van 170 kilo stikstof uit dierlijke mest’

Officieel geldt nu een gebruiksnorm van 170 kilo stikstof uit dierlijke mest. Het is echter niet verstandig om op die basis nu al mest af te voeren, zo denken de adviseurs.

Tweede snede

De bemesting voor de tweede snede valt voor de meesten pas in mei. Dan moet er volgens de deskundigen al wel een duidelijker beeld zijn over de stand van zaken rondom derogatie.

Laatste reacties

 • Mfb

  Waar moeten we heen met de mest als er geen derogatie komt? Naar het Binnenhof?

 • Mtstermors1

  gewoon uitrijden. is toch niet zo moeilijk

 • veelust

  Wat betreft duidelijkheid derogatie gaf Calon aan dat hij eind juni wel verwachte dat er duidelijkheid kwam. Dus wat te doen met de 2e snede?

 • ENDE902

  Agrifirm en For Farmers geven advies, maar als de derogatie niet doorgaat of met meer beperkingen doorgaat is de boer verantwoordelijk. Advies geven wordt dan ook wel een "heel verantwoordelijke baan" en komt meer in beeld als bezigheidstherapie.

 • koeien10

  geen derogatie dan allemaal lid maatschap lto opzeggen.

 • koestal

  Ik heb gehoord dat de beslissing over derogatie voor de Kerstdagen komt !

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.