Premium
De mestcrisis was voorspelbaar, aldus columnist Willem Bruil. – Foto: Michel Velderman AlgemeenColumn

‘Mestcrisis kan geen verrassing zijn’

Reacties

 1. Kijk wat die Hongaarse brombeer als grootontvanger allemaal klaarspeelt in Brussel, zou een netto betaler als NL dan met goede argumenten niks kunnen bereiken?
  Tenzij je andere belangen hebt natuurlijk en daar gerust een ggb sector aan waagt.

 2. Wat is het nut geweest van fosfaatrechten? Die zouden ingevoerd moeten worden om de derogatie te behouden terwijl ze wisten dat er een einde zou komen aan die derogatie.

 3. Kraakheldere column van dhr Bruil
  Onze regering past alleen wetten en regels toe wanneer het ze zelf goed past
  Europa is dat gedrag helemaal zat en grijpt in
  Dat zal naast de pulsvisserij en derogatie nog wel vaker gaan gebeuren.
  Ministers die bewust wetten overtreden geven een pervers signaal richting de burgers.

  1. Het ergste is dat een deel van deze wetten Nederlandse makelij zijn, waar Brussel niet meer aan deed dan ze goed keuren en hooguit een waarschuwing geven dat zulke strenge regels niet echt nodig waren. Maar goed als Den Haag et land op slot wenste te zetten moesten ze maar onmogelijk strenge eisen stellen in de regels. Gelukkig voor de [politiek gingen de Milieu Goeroes in Brussel , beide van Nederlandse makelij, direct akkoord met deze dodelijk strenge regels. Zij wensten op termijn de Baas van een meer dan schoon Nederland te worden. Over Dictatuur gesproken.

 4. Kwam niet als een verrassing. Maar er werd niet mee gerekend dat de varkenssector het nu financieel goed doet en de concurrentie op de mestmarkt prima af kan.

 5. Kwam niet als een verrassing. Maar er werd niet mee gerekend dat de varkenssector het nu financieel goed doet en de concurrentie op de mestmarkt peima af kan.

Beheer
WP Admin