Premium
Piet Adema, de demissionaire minister, krijgt volledige vrijheid om naar eigen inzicht beleid te voeren, aldus columnist Vergaderboer. – Foto: ANP AlgemeenColumn

‘Wat zijn we dom bezig met ons landbouwbeleid’

Reacties

  1. Zo slecht gaat het niet met de waterkwaliteit in Nederland. Op een paar gebieden na is de waterkwaliteit over het algemeen goed. Het is zelfs zo dat bij derogatiebedrijven de waterkwaliteit beter is dan bij niet-derogatiebedrijven. Hiervoor zijn genoeg data bekend in rapporten rond waterkwaliteit. Met afschaf derogatie heeft de EU een besluit genomen met een dubieuze onderbouwing.

  2. Volgens mij hebben de heren Timmermans en Samson misbruik gemaakt van het aanzien dat wij als Nederland hebben in Europa op landbouwkundig gebied. Daar beide heren waarschijnlijk een Nederlands paspoort hebben, durfden zij het niet aan de Nederlandse boeren, een als privilege uitlegbare derogatie, onder de aandacht te brengen bij de andere EU-bestuurders om daarmee aan te geven, dat ook voorbeeld Nederland zich netjes aan het Brusselse keurslijf aanpast.

  3. De wil is er gewoonweg niet alles draait om krimp, ook al is kringloop/derogatie bewezen schoner. Hopelijk blijft de melkveehouderij redelijk overeind die hebben tenslotte al 20% krimp ten opzichte van 1980.

  4. in 2015 eerst fosfaatrechten in voeren, dan krijgen de boeren derogatie. derogatie nu afnemen en als het kan weer fosfaatrechten inpikken ( krimp veestapel). en dan met een droog gezicht de boeren de schuld geven( eigen schuld dikke bult) zou de overheid met ander mensen in de lagen van de samenleving eens moeten doen , krijgen we een burgeroorlog.

    1. Inderdaad is het begonnen met de fosfaatrechten. De melkveehouders zijn chantabel gemaakt. De slimste koppen van wageningen werken bij lnv en die hebben alles van te voren bedacht. Je zag het gebeuren behalve lto niet. Maar daar zitten ook de stoppers in de top. En die laten zich graag duur uitkopen.

Beheer
WP Admin