Premium
Overweging van differentiatie bij korting, met name voor grondgebonden bedrijven, duurzame mestverbranding, landschapsbijdrage en jonge boeren, aldus columnist Wouter van der Weijden AlgemeenColumn

‘KrimpGARANTIE nodig’

Reacties

 1. Jan Huitema schreef op deze plek: alleen als we in Brussel iets wezenlijks brengen, kunnen we ook iets halen.
  Hakken in het zand is altijd makkelijk, maar heeft niemand een idee wat “iets wezenlijks” zou kunnen zijn?

  1. de waarheid is iets wezenlijks, dat is geen krimp, en geen mest verbranden(noodzakelijke mineralen vernietigen) en kunstmest aankopen.( dit heeft niets met het milieu te maken) 60 jaar geleden moest het toch allemaal groter /meer , voor een garantieprijs ( mansholt en de eeg). nu moet het weer anders boeren weg, (die “zitten allemaal” in de weg.) als je iets wil veranderen eeg, zal je goed moeten uitbetalen/afkoop. dat linkse gedoe van 60 jaar geleden, en u linkse krimpgarantie eis is onwezenlijks…

  2. Waarom zou iets wezenlijks meteen krimpgarantie zijn? Wat is er mis met een kunstmest verbod voor veeboeren die een mestoverschot hebben en daardoor 250 kg N uit mest mogen uitrijden tussen 1 maart en 1 juni?

 2. Het probleem in Nederland is dat er heel veel mensen een soort baantje hebben zoals meneer, en heilig van overtuigd zijn dat ze wat bij dragen aan de maatschappij! In werkelijkheid breken ze in rap tempo onze welvaartsstaat af.

 3. ze zijn pas tevreden bij honderd procent krimp . Al het voedsel moet uit oost europa komen in de toekomst . Een mislukte oogst daar of poetin wordt er de baas en dan hebben ze spijt onze linkse rakkers in brussel . Maar zij hebben een salaris van drie ton per jaar dus ze kunnen het toch wel betalen de rest van nederland zal nog terug verlangen naar de boer

 4. Je hoeft niet veel inhoud te hebben, om ergens directeur van te zijn blijkbaar.
  Mijnheer Wouter weet ook wel dat voor hem, maar ook voor Brussel de krimp nooit genoeg is. En dat er in China, USA en Rusland vrolijk bijgebouwd wordt, jaar daar vinden ze dan niks van…. och och och.

  1. bij het centrum voor landbouw en milieu eerst maar een 20 % krimp. daarna het salaris van de directeur 40 % naar beneden, immers de landbouw zal ongeveer wel boven de 40% krimp zitten in de laatste 30 jaar. immers op deze manier heeft het clm geen betekenis voor de landbouw.. en weinig voor het milieu..

 5. Goede tijden voor de ‘krimp manneke’s, alleen jammer dat grondgebonden bedrijven met een kringloopgat achterblijven. Teveel mest en teweinig mest, afvoerkosten aanvoer kosten (kunstmest) milieu en economische onverantwoord.

 6. Wettelijk 6% krimpen tot 20% totaal om perspectief te krijgen…..?? Ik krijg het idee dat de “directeur Stichting Centrum voor Landbouw en Milieu” geen enkel benul van economie en verdienmodel voor de sectoren heeft? Stel dat in het MKB ff voor; 20% krimp geeft u toekomstperspectief, ze verklaren je acuut ontoerekeningsvatbaar! Natuurlijk mag ieder zijn mening hebben, maar of dat met dergelijke meningen op een “Boerderij-site” moet?

 7. Waar gaat het eigenlijk om bij het stikstof-probleem? Er is veel stikstof-uitstoot en dat willen ze verlagen. Boeren stoten veel stikstof uit maar hebben daar vergunningen voor. Heel veel andere bedrijven die stikstof uitstoten hebben geen vergunning maar daar wordt niet gehandhaafd. De overheid heeft het nu eindelijk voor elkaar dat boeren klem zitten met de mest en beginnen nu de boeren ‘te helpen’ met krimp. Het zou mooi zijn als clm van wouter die andere bedrijven die illegaal stikstof uitstoten gaat aanpakken/ adviseren/ facturen gaat sturen.

 8. Waarom steeds het roepen om een krimp zonder plan? Wat betekend dat voor de bedrijven, de bedrijven om de boeren heen? En waarom welk percentage. Kom dan eens met een plan.
  Voorbeeld: de melkprijs wordt voor een deel bepaald door de efficiëntie van de verwerkende fabriek. Gaat de verminderde efficiëntie verrekend worden in de melkprijs? Of wat betekend X% minder dieren voor een veeartsen praktijk?
  Deze oppervlakkige kletspraat hangt toch iedereen de keel uit. Als je deze discussie wil voeren zorg dan dat de je verhaal op orde hebt.

 9. gaan we ook 20 % van de bevolking krimpen? ook wel goed voor het milieu. ( krimpen, noemen ze stelen, jatten, roven, in de volksmond) als europa echt wil dat de veestapel krimpt in nederland, wat voor het milieu niets uit maakt. laat dan onze boeren in de eeg zelf, buiten nederland laten ondernemen met stimulerende maatregels ( denk aan subsidie. belastingvoordelen en o.a. niet te hoeven afrekenen met de fiscus) er is immers mest tekort in de eeg. de linkse denkers in de maatschappij willen krimp, dat is niet europa.

Beheer
WP Admin