Premium
D66 oud-Kamerlid Pieter ter Veer (1944): "Wat heeft D66 tegen de enige dieren die gras, dat mensen nu eenmaal niet eten, op ingenieuze manier kunnen omzetten in melk en zuivel.” - Foto: Lex Salverda AlgemeenInterview

Pieter ter Veer schort lidmaatschap D66 op: ‘Zoveel gebrek aan feitenkennis’

Reacties

 1. Jammer dat Pieter alleen in de melkveehouderij heeft gevolgd. Weer een D33tiger die met oogkleppen alleen ziet wat ze zelf willen zien. Heel kenmerkend voor de partij!!! De varkens en kippen sector zijn hel mooie sectoren. Als je verder kijkt dan je neus lang is. Niet alleen onze sectoren worden op het moment kapot gemaakt door het kabinet met D33 aan het roer. De hele MKB en huishoudens gaan eraan. Hoeveel zelfmoorden moeten er nog gebeuren?

 2. Dit artikel geeft meteen aan hoe weinig feitenkennis er nog is over de sectoren, omdat Pieter dicht bij de melkveehouderij heeft gestaan, heeft hij een warm hart voor melkvee, simpelweg omdat hij daar wat verstand van heeft. Omdat er in zijn directe omgeving zo weinig varkens en kippen zijn, heeft hij dit hart helaas niet. Biggen die bij varkenspest niet over de grens kunnen gaan? Hoe zit het met kalfjes die bij MKZ niet over de grens hier naar toe kunnen of de melk/boter/kaas berg die niet geëxporteerd kan worden bij een een uitbraak. Een beetje een smalle visie in mijn ogen.
  Daarnaast wat al meerdere gezegd hebben. De varkens slurpen vooral de restproducten op uit de voedsel en ethanol industrie, meer kringloop ga je niet vinden. Ze hebben de ammoniak reductie beter voor elkaar dan de koeien, elke sector heeft zijn eigen sterke punten, er is er geen beter dan de andere, ze balanceren allemaal tussen wetgeving, maatschappij en economie.
  Dit is misschien wel een D66 probleem (helaas ook van andere partijen in de politiek momenteel), alleen vechten voor zijn eigen straatje, maar niet de hele wereld kunnen overzien.

  1. Goed verhaal. Met open oor luisteren naar de inbreng van de ander is superbelangrijk. Kathleen Ferrier zegt het mooi: ‘Zie jezelf in de ander …en de ander in jezelf.’ Dan kun je ook de volgende stap maken: er samen uitkomen. In ons kleine volle land zijn we op elkaar aangewezen.

 3. Nu is Pieter ter Veer een bekende Nederlandse politicus, maar ik weet zeker dat er meer politiek geinteresseerde mensen zijn, die hun partij verlaten hebben met een gedegen onderbouwing aangaande het onderwerp landbouw, voedselvoorziening en honger en armoede in (ontwikkelings)landen veroorzaakt door de zo geprezen Open Markt cultuur. Zij zijn niet gebeld door de fractie voorzitter of andere BoBo om over de onvrede te praten. Hoeft niet want de partij afgevaardigden weten het beter, zij hebben de wijsheid in pacht. Na mijn jarenlange ervaring in de Staten van het voormalige Oostblok, heb ik steeds meer het gevoel gekregen dat ons land meer en meer van de daar mislukte regelgeving introduceert inclusief het heilige geloof in eigen kunnen als parlement en regering, waarbij de burger alleen 5 keer per 4 jaar mag aantreden om te stemmen op de beloftes voor de volgende 4 jaar en niet om mag kijken naar alle (bewust) niet ingeloste beloftes .

 4. Varkens vreten meer afval van de humane voedselketen dan koeien. Hij heeft gelijk om op te stappen bij d66 maar jammer dat ie de pluimvee- en varkenshouders nog een schop na geeft. Zonder de intensieve boeren geen mest voor de akkerbouwers. ´veeteler’ ter veer vergeet als een d66-er dat varkens geen maaltarwe vreten maar het ongeschikte voertarwe en veel schrootsoorten. Je kunt van wat de varkens opvreten geen brood bakken. D66-mensen voelen zich nog steeds superieur over de anderen.

 5. beste pieter , helaas zo zot zijn ze geworden. jammer van dit zo mooie nederland dat ten gronde gaat . in brussel is het een fractie erger , niet normaal. er is een speekwoord …. al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt hem wel …. alleen de leugens duren te lang er gaat teveel kapot, wat vele malen sneller gaat dan opbouwen van de maatschappij. dit is pure kapitaalsvernietiging . heel nederland hangen vlaggen op de kop niet alleen bij de boeren, de bevolking is het “afslachten” van de boeren gewoon zat….

Beheer
WP Admin