Premium
Jan Huitema (VVD), links op de foto, tijdens een werkbezoek aan een melkveehouderij in Friesland. – Foto: Jan Willem van Vliet AlgemeenColumn

‘Landbouw stevent af op ramp’

Reacties

 1. De lucht is veel schoner dan in het verleden. Het water is veel schoner dan in het verleden. Er zit met 1.7 deeltjes per miljoen zo goed als geen Methaan in de lucht. Het CO2 gehalte zit met 400 deeltjes per miljoen maar 250 deeltjes per miljoen boven waar planten het niet meer op kunnen nemen en de aarde sterft. Er is een mest probleem omdat dierlijke mest geen kunstmest mag vervangen? Samen het stiksof probleem zijn dit gelukkig goeie “problemen” om te hebben. Deze problemen houden namelijk onmiddelijk op met bestaan als er niet meer over gesproken wordt zoals bij de zure regen en het ozon gat.

  1. beste w geverink, er is een “probleem” omdat dierlijke mest geen kunstmest mag vervangen.. en omdat er gegevens zijn dat er nouwelijks of geheel niets uitspoelt op landbouwgrond. steden het water vervuilen met hun slechte zuiveringen en riolen. maar de achtergrond is, dat d66 denkers, willen/moeten/ eisen dat de veestapel gehalveerd word. (net zoals ze met de nertsenhoudenrijen het kunstje geflikt hebben en alles uit nederland hebben verbannen.)

 2. Een heel herkenbare opmerking van Jan Huitema:
  “ Politiek gezien is het lastig om een bestaande richtlijn open te breken”

  Mijn oproep is om de drempelwaarde in de huidige lbv aanzienlijk te verlagen zodat er niemand afgewezen kan worden op het niet voldoen aan de drempelwaarde.
  Ook ik besef heel goed dat het politiek lastig kan zijn om een regeling te veranderen. Het is zelfs zo lastig dat het ministerie van lnv er niet eens over wil praten.
  De tijd dat de overheid er voor de burger was ligt ver achter ons, de kloof wordt allemaal maar groter.
  Lnv heeft als reactie gegeven: wanneer je het niet eens bent met de regeling ga je maar naar de rechter.
  Daar heb ik met fosfaatrechten geen goede ervaringen mee opgedaan.
  Sinds de resultaten van het onderzoek van de Universiteit van Amsterdam kijk ik heel anders naar de lbv en lbv+.
  Het zou goed zijn voor het vertrouwen in de overheid wanneer regelgeving aangepast wordt op basis van nieuwe inzichten en niet rechtsstaat ondermijnend vastgehouden wordt aan afspraken in een demissionair coalitieakkoord.

Beheer
WP Admin