Loonbedrijf Hut uit Zeewolde verzorgt het maaien, hakselen en inkuilen. Foto: Richard Kok RundveeVideo

Video | Tussen buien door inkuilen bij Spieringhof in Dronten

Melkveehouder en akkerbouwer Maarten Burgmans van boerderij Spieringhof in Dronten beslist zondag dat hij maandag het gras maait en dinsdag inkuilt. Zijn gok pakt vanwege het weer goed uit. Samen met de loonwerker klaart hij de inkuilklus en haalt de eerste snede binnen.

De afwisseling tussen zon en regen zorgt voor een snelle groei van het gras rondom de boerderij Spieringhof. Het gras is door de snelle groei zelfs al iets gaan hangen, dus hakt Burgmans zondag de knoop door. Maandagochtend maaien en dinsdagmiddag inkuilen, net voordat het volgende buienfront ons land aandoet.

Loonbedrijf Hut uit Zeewolde verzorgt het maaien, hakselen en inkuilen. Medewerkers van Spieringhof schudden het gemaaide gras op maandagmiddag en dinsdagochtend. “Het is spannend, vanwege het weer. Eigenlijk is het een beetje stelen tussendoor om de eerste snede eraf te krijgen. Het is nu derde week van april. Als we om de vier weken maaien, dan moet er een mooie snee gras staan op 20 juni tijdens de Grasdag”, aldus Burgmans.

Ben je op zoek naar innovatieve ideeën en kennis over grasland? Kom 20 juni naar de Grasdag bij Mts. Van Schie-Brugmans in Dronten voor een dag vol inspiratie en netwerkmogelijkheden. Aanmelden kan hier.

Haal het optimale uit gras. Hier lees je relevante artikelen over graswinning, goed ruwvoer en blijf je op de hoogte van de beste machines. Daarnaast vind je hier nieuws over de laatste technieken, innovaties en producten, zoals graszaad, klavers en kruiden in grasland.

Klikbare Afbeelding Grasdag Banner
Beheer
WP Admin