Wolf in Nederland| Nieuws en achtergronden over wolven

De wolf is definitief terug in Nederland. De eerste wolf in Nederland vestigde zich in 2018 op de Noord-Veluwe. Wat betekent de terugkomst van de wolf voor de veehouderij in Nederland?
Schapen, koeien en paarden zijn slachtoffer door aanvallen van de wolf. Vraag is hoeveel wolven Nederland aankan? Lees in dit dossier het laatste nieuws over de wolf. Volgens de politiek zijn veehouders geneigd hun dieren nu meer binnen te houden, ‘terwijl de maatschappij de voorkeur heeft voor weidegang en uitloop van dieren’.

Hoeveel wolven zijn er in Nederland?

BIJ12, de organisatie die provincies ondersteunt bij de uitvoering van wettelijke taken op gebied van faunabeheer, inventariseert hoe het staat met het aantal wolven in Nederland. De wolf is een beschermde diersoort. Dit houdt in dat doden, vangen en opzettelijk verstoren van wolven niet mag.

Doorgeven van informatie over de wolf kan via BIJ12


Wat eet een wolf?

Wolven eten vooral grotere wilde dieren als zwijnen, reeën en edelherten. Maar ook muizen, ratten en bevers behoren tot hun prooi. Wolven kunnen zich echter ook tegoed doen aan landbouwhuisdieren. Daarnaast kunnen de dieren schade aanbrengen aan gewassen, door kuilen te graven omdat ze op zoek zijn naar muizen.

Recente artikelen over de wolf

Beheer
WP Admin