Een Valtra tijdens een trekkertest in Denemarken. - Foto: Mark Pasveer MechanisatieNieuws

Moederbedrijf Fendt, Massey Ferguson, Valtra investeert €70 miljoen in motorenfabrikant

Agco investeert €70 miljoen in de Finse motorenfabrikant en dochteronderneming Agco Power. Agco is het moederbedrijf van de trekkermerken Fendt, Massey Ferguson en Valtra.

Het geld gaat deel naar de bouw van een laboratorium om de ontwikkeling van schone motoren te versnellen. In het laboratorium gaat Agco Power alternatieve brandstoffen testen. De motorenfabrikant gaat ook aan de slag met elektrische aandrijvingen, hybride oplossingen en accu-techniek.

Ontwikkeling versnellen, productie verdubbelen

Agco bouwt ook een opleidings- en bezoekerscentrum en een ruimte voor de productie van cilinderkoppen en componenten voor traploze transmissies. Agco Power bouwt jaarlijks een miljoen tandwielen en assen. Dat aantal zal volgens de fabrikant na de verbouwing verdubbelen.

Ook investeert de Finse motorenfabrikant in de verfspuiterij en testruimte voor gereviseerde motoren. De hele nieuwbouw omvat 11.000 vierkante meter en is in de loop van 2025 gereed.

Agco Power is sinds 2008 een dochteronderneming van het Agco-concern en bouwt de Agco Power-motoren in het Finse Linnavuori. De motorenfabriek was voor de overname door Agco bekend onder de merknaam Sisu Diesel. Er werken circa 1.000 mensen.

Reacties

Beheer
WP Admin