De machinestraat tijdens Grasdag 2023 bij K.I. Samen in Grashoek (L.) - Foto: Michel Velderman RundveeNieuws

Grasdag 2024: innovatie en kennisdeling rond gras

Gras is een van de belangrijkste productiemiddelen in de rundveehouderij. Boerderij en Trekker weten dat als geen ander en organiseren jaarlijks een evenement rond gras: Grasdag.

Grasdag brengt agrarische professionals en liefhebbers samen op een dag vol met kennisdeling in workshops en live demonstraties van innovaties. Allemaal rond gras.

De afgelopen jaren is Grasdag uitgegroeid tot dè dag voor de rundveehouderij en daarom bij uitstek een netwerkevenement. Vorig jaar bezochten meer dan 3.000 bezoekers uit binnen- en buitenland Grasdag. Grasdag 2024 is 20 juni bij melkveehouderij Mts. van Schie-Burgmans in Dronten.

Programma Grasdag 2024

  • Demonstraties: Live meekijken naar machinedemonstraties, waaronder maaien, schudden, harken, hakselen, oprapen en persen. Er zijn doorlopend demonstraties van de diverse merken.
  • Workshops: Tijdens de Grasdag kunnen bezoekers in kleine groepen deelnemen aan praktijkworkshops over inkuilen, verschillende grasrassen, voermanagement of bodemverbetering.
  • Machinestraat: In de machinestraat laten producenten en importeurs de grootste en meest geavanceerde machines zien. Neem een kijkje onder de motorkap en in de cabine, terwijl specialisten alle ins en outs van de machines toelichten.
  • Productbeurs: Op de productbeurs kun je je door de standhouders laten informeren over de nieuwste innovaties en producten rond gras. Stel ze vragen en breid je netwerk uit.
  • Kennisschuur. In de kennisschuur en in de stal geven prominente sprekers op het gebied van graswinning, ruwvoer en eiwit de hele dag presentaties.

Meld je nù aan voor Grasdag 2024 !

Grasdag is gratis voor abonnees van Boerderij en TREKKER.

Grasdag 2024 is 20 juni bij melkveehouderij Mts. van Schie-Burgmans, Spieringweg 2, 8251 RP Dronten.

Actuele informatie over het programma van Grasdag 2024 vind je op www.grasdag.nl. Abonnees van Boerderij en TREKKER hebben gratis toegang tot Grasdag 2024.

Meld je hier aan voor Grasdag 2024.


In de videoreportage een impressie van de Grasdag van vorig jaar. Meer videoreportages over de landbouw vind je in het YouTube-kanaal van Boerderij.


Beheer
WP Admin