Premium
De leghennenhouders werken met twee leeftijden. Deze hennen van het ras LSL-lite zijn tachtig weken oud. - Foto's: Anne van der Woude PluimveeErvaring

Volgende generatie wil eigen afzet van eieren uitbreiden

Jessica van Weperen (21) en William van Rozen (24) bereiden zich als jonge ondernemers voor op een toekomst in de pluimveesector. Ze willen de eigen eierafzet uitbreiden. Op Facebook vertellen ze over hun werkzaamheden: Eierautomaat Oosterwolde.

Beeld van de eierautomaat. De ondernemers moeten de automaat regelmatig bijvullen. In februari 2024 wordt de huisverkoop aan de weg gemoderniseerd, met een nieuw huisje. Klanten kunnen lege eierdoosjes deponeren in de ton, naast de automaat.

Via het Van Weperen-pad kunnen de pluimveehouders binnendoor van de ene naar de andere bedrijfslocatie. Deze elektrische shovel kostte € 60.000.

De vleeskuikentak is omgeschakeld naar Beter Leven 1 ster. De bouw van de overdekte uitloopruimtes start in november. Aan deze stal worden aan weerszijden twee scharrelruimtes van 3 meter breed gebouwd. Ook verrijst er tussen de andere twee stallen een grote overdekte uitloopruimte. Die wordt in de lengterichting opgedeeld in twee aparte scharrelruimtes.

Beheer
WP Admin