De Chinese bandenfabrikant Linglong wil de Europese landbouw in en presenteert op vakbeurs The Tire Cologne van 4-6 juni in Keulen (D.) een aantal nieuwe banden die geschikt zijn voor landbouwvoertuigen. – Foto: Linglang MechanisatieNieuws

Chinese bandenmerk Linglong wil Europese landbouw in

Bandenfabrikant Linglong uit China wil groeien in de Europese landbouw. In Nederland heeft de fabrikant al een importeur gevonden: Profile DBS in Oud-Beijerland (Z-H.). Nu nog een magazijn.

Bandenfabrikant Linglong behoort in China tot één van de drie grootste bandenfabrikanten. Maar in Europa is het nog geen belangrijke speler. Als het aan Jean Paul Spijker ligt, directeur verkoop en marketing van Linglong Specialty Tire Europe, gaat daarin verandering komen. Voorheen was Spijker directeur van bandenfabrikant Mitas-Trelleborg.

Linglong op Duitse bandenbeurs

Op bandenbeurs The Tire Cologne, van 4 tot 6 juni in Keulen (D.), presenteert de fabrikant zijn nieuwe bandenseries die geschikt zijn voor landbouwvoertuigen. Zo is de Linglong Spring Ultra Flex-band ontworpen voor maaidorsers. De Linglong FL300 flotation-band is bedoeld voor grote landbouwmachines en aanhangers en de Linglong R400-band voor minishovels en telescoopladers.

Banden 5 tot 15% goedkoper

Volgens Spijker zijn de banden van de Chinese fabrikant prijstechnisch interessant voor gebruikers in Nederland. Kwalitatief gezien kan de Linglong-band zich goed meten aan de grote bandenfabrikanten, zo stelt hij. Afhankelijk van de bandenmaat en fabrikant denkt Spijker dat de banden 5 tot 15% goedkoper zijn dan banden van gerenommeerde merken.

Profile DBS in Oud-Beijerland (Z-H.) is importeur van Linglong-banden.

Beheer
WP Admin