Premium
NOS en RTL brachten beiden het nieuws over de stijging van het areaal biologische landbouwgrond met 6,6 duizend hectare tot 80,9 duizend hectare (bron: CBS). Dit is 4,5% van de totale landbouwgrond. - Foto: Herbert Wiggerman RundveeColumn

‘Kan de agro-sector leren van de reisbranche?’

Reacties

  1. Geachte redactie,
    Steeds komt de hoeveelheid biologisch hectares in uw artikelen ter sprake. Mensen eten geen hectares, maar producten die op die grond geteeld worden.
    In de inleiding van dit artikel gaat het alweer fout. Hier wordt 4,5% van de landbouwgrond in twee zinnen gespiegeld van 15 % biologische productie en consumptie. En wat zegt de 4,5% van de landbouwgrond die 3,8% van de omzet opbrengt? Dat er minder opbrengst is en die niet vertaald wordt in opbrengstprijs?

  2. Het gewoon een kostprijs verhaal. Vliegen belastingvrije brandstof. Lokale arbeid waar vakantie landen zeer lage lonen. Energie zeer lage prijzen vaak gesubsidieerd. Alle luxe producten waar wij grof geld voor betalen gaan daar voor een paar euro over de toonbank. E.t.c. En op het einde van de keten zitten uiteraard de geld verzamelaars. Dit is maar een aspect er zitten uiteraard ook voordelen aan reizen.

  3. Bij de vakantie bestemmingen waar veel Nederlanders naar toe gaan zit naast de vlucht en het hotel al een “all you can eat” buffet inbegrepen.

  4. de consument gaat meer reizen(is gewoon veel meer co2 en stikstofuitstoot) wat per saldo niet duurzamer is dan biologisch eetgedrag.. vervolgens, door de stijgende inkomens en dalende voedselprijzen… (boeren worden steeds gedwongen om goedkoop voedsel te produceren, het liefs voor noppes) ….al die winsten steekt de samenleving in hun zakken, en daar gaan ze o.a. lekker vakantie van vieren… en zo buiten we de agrarische sector steeds verder uit…..

Beheer
WP Admin