Premium
Winny van Buuren: “Ons doel is een gezonde bodem, gezond voedsel voor nu en toekomstige generaties.” - Foto: Jan Willem Schouten AlgemeenInterview

Winny van Buuren: ‘Bodem cruciaal voor gezondheid’

Reacties

  1. gezondheid is een duur goed, 100 jaar terug in de tijd was er geen kunstmest.. 125 jaar terug waren er waarschijnlijk geen bestrijdingsmiddelen.. 125 jaar geleden werd de bevolking niet zou oud als nu????

  2. Ik kan op deze gedachte maar 1 opmerking plaatsen. Onze voorouders opgegroeid op de Kleigronden waren een kop groter dan hun collega’s op de arme zandgrond. Hieruit komt volgens mij naar voren dat de minder vruchtbare zandgrond minder rijke voeding leverde dan de gewassen op de kleigrond die vol met mineralen zit. Mineralen waar het de zandgrond aan ontbreekt. Met andere woorden bij een gebrek aan mineralen ontstaat minder voedzaam eten.

    1. koeien op de kleigronden deden het ook beter dan op het zand.( ze groeiden beter..) wat gezondheid betreft, glyfosaat is volgen haar niet in de ban. als glyfosaat zo slecht is voor de gezondheid is, begrijp ik niet dat er nog mais en soja in europa ingevoerd worden, die allemaal bespoten worden met glyfosaat??? (en maar sojamelk en vega producten eten met die bespoten middelen , en hier de landbouw tot de grond toe afbreken)

Beheer
WP Admin