Premium
Annie Schreijer-Pierik heeft vanuit haar werkkamer in het gebouw van het Europees Parlement uitzicht over de stad Brussel. Ze verlaat het parlement na tien jaar. Ze blijft in Hengevelde (Ov.) wonen. - Foto: CDA/ Martin Lahousse AlgemeenInterview

Annie Schreijer-Pierik vertrekt uit Europarlement: ‘Moet van Brussel? Nee, we doen het zelf!’

Reacties

  1. Als ik het goed begrijp heerst er een zekere angst bij mevr. Schreijer-Pierik dat als de grond in handen van multinationals komt de boeren terug bij af zijn en geknecht worden. Ik vrees dat bij de huidige politiek van CO2 en N rechten die verhandelbaar worden ten gunste van de boeren (??) niet ver meer is. wat ik hieruit kan concluderen is dat de politiek niet krijgt wat ze voor ogen heeft -Kleinschalige grondgebonden biologische landbouw-, ze zal dat krijgen wat ze verafschuwen -Grootschalige industriële landbouw-. Zie bv. Rusland waar we dachten het tij te keren door hulp te bieden bij hun landbouw hervorming eind vorige eeuw door de polders te willen kopiëren. Het resultaat is bekend Onnoemelijk grote industriële landbouw eenheden in handen van schatrijke burgers. Deze trend zal echt niet door Nederlandse stadse bestuurders gekeerd kunnen worden, zij wakkeren dit soort ontwikkelingen aan met hun exorbitante eisen.

  2. Ger Koopmans heeft een andere mening dan mevrouw Schreijer.
    Koopmans zegt dat er verzuimd is om stikstof te reduceren.
    In aanloop naar de verkiezingen is polarisatie een veel gebruikt middel.

  3. ´Moet van brussel’ of ´ mag niet van brussel’ kan bij het vuil. Hopelijk schrijft annie een boek waardoor wij -leken – lezen hoe het in brussel gaat.

Beheer
WP Admin