De Britse tak van Lidl investeert bijna €600 miljoen in verbeteringen in de varkenssector. – Foto: ANP/ IMAGO VarkensNieuws

Lidl investeert €600 miljoen in Britse varkenssector

De Britse tak van Lidl investeert bijna €600 miljoen in verbeteringen in de varkenssector. Lidl biedt varkenshouders nieuwe leveringscontracten waarin de productiekosten van die boeren het uitgangspunt vormen. Ook zegt het winkelbedrijf de boeren in haar nieuwe Pork Producers Group een minimum afname van varkensvlees toe.

Lidl wil daarmee de varkenssector helpen om de vele problemen van dit moment het hoofd te bieden. ‘De sector heeft daarvoor een meer duurzaam prijsmodel nodig,’ stelt de winkelier. Behalve nieuwe contracten gaat Lidl ook mede-investeren in onderzoek naar een lagere CO2-afdruk in de varkenshouderij en in 3D camera’s om het gedrag van varkens met speelmateriaal te monitoren. Daarnaast ondersteunt het bedrijf projecten om de waterkwaliteit in regio’s met veel varkens te verbeteren.

Producentengroep van varkenshouders

Lidl, dat in het VK tot de grotere supermarktketens behoort, heeft recent naar het voorbeeld van andere winkelbedrijven een eigen producentengroep van varkenshouders ingesteld. De nieuwe voorwaarden en investeringen zijn ook in samenspraak met die boeren en met grote vleesbedrijven als Pilgrim’s en Cranswick ontwikkeld.

Hoofd commerciële zaken Richard Bourns: ‘’We zagen de noodzaak om bij te springen en om oplossingen te bedenken voor de problematische situatie. Dit onderstreept onze toewijzing aan Britse producenten, dierenwelzijn en het milieu. Dit helpt ook om onze klanten Brits varkensvlees van hoge kwaliteit tegen betaalbare prijzen te bieden.’’

Beheer
WP Admin