Evers Agro heeft een Toric-schijvenbemester aangepast aan de Nexat-werktuigdrager en noemt deze Toric NX 1400. - Foto: Evers Agro MechanisatieNieuws

Evers Agro levert bemester voor Nexat-werktuigendrager

Het Duitse Nexat, fabrikant van ‘wide span’-werktuigendragers, werkt nu samen met het Nederlandse Evers Agro. Het betekent dat de werktuigendrager leverbaar is met een schijvenbemester van Evers Agro.

Evers Agro in Almelo (Ov.) is een samenwerking aangegaan met de Duitse fabrikant Nexat. Concreet houdt die samenwerking in dat Evers Agro een 14 meter brede schijvenbemester heeft ontwikkeld die past aan de werktuigendrager van Nexat. De Duitse machinefabrikant Wienhoff levert een 32 kuub grote mesttank.

Het idee achter het brede frame is dat 95% van het perceel onbereden blijft. – Foto: Michel Velderman
Het idee achter het brede frame is dat 95% van het perceel onbereden blijft. – Foto: Michel Velderman

Bredere bemester met randschijven

Evers Agro heeft zijn Toric-schijvenbemester aangepast, zodat deze goed past bij de Nexat. Dat betekent vooral dat er een 14 meter brede variant is gebouwd die Evers Agro Toric NX 1400 noemt.

De bemester is voorzien van randschijven. Deze zorgen dat de rijsporen van de werktuigendrager intact blijven. De bemester is voorzien van twee Alrena-verdelers en hydraulische bodemaanpassing.

Beheer
WP Admin