Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Varkenspest breidt uit richting westen in Polen

Bij twee wilde zwijnen in het district Legionowski, zo’n 30 kilometer ten noorden van Warschau, is Afrikaanse Varkens Pest (AVP) vastgesteld. Dat maakt de Duitse belangenorganisatie van varkenshouders ISN bekend.

In het gebied zijn beperkende maatregelen genomen voor het transport van varkens en mest. Rond het gebied is een bufferzone ingesteld. Het virus maakt in Polen een sprong richting het westen.

Afbeelding: www.fli.de

In de afgelopen weken is een duidelijk stijging te zien van uitbraken van AVP onder wilde zwijnen binnen de getroffen gebieden in Estland, Letland, Litouwen, Polen en Tsjechië. Het aantal uitbraken van AVP op varkensbedrijven is de laatste weken niet verder gestegen. De ISN roept op tot uiterste waakzaamheid om insleep van de ziekte naar Duitsland te voorkomen. Deze week is een grootschalige oefening gestart in Duitsland, waarin een uitbraak van AVP wordt gesimuleerd.

Laatste reacties

  • E. van Eyk

    laat de jagerverenigingen maar eens aan het werk gaan. als dit zo doorgaat word het probleem net zo groot als vogelgriep !!

  • de vogelgriep is een lachertje vergeleken bij dit! hoelang overleeft het virus?

Of registreer je om te kunnen reageren.