Premium
Koeien op een biologische melkveehouderij in Monschau in de Duitse Eifel. - Foto: Henk Riswick AlgemeenAchtergrond

Duitse landbouwexperts: betaal de landbouwtransitie met btw op vlees en zuivel

Reacties

  1. Sinds de Amerikanen de North Stream hebben opgeblazen is de economie van Duitsland sterk achteruit gegaan door de deindustrialisering. Veel fabrieken zijn permanent gesloten, anderen vertrekken naar landen waar geen energie tekort is. De middenklasse in heel de westerse wereld heeft het er de afgelopen jaren enorm van langs gehad. Al het geld gaat daar naar toe waar iedereen er het meeste op achteruit zal gaan. Na 8 jaar schrikbewind van Trudeau winkelen hier in Canada 4 miljoen mensen bij de voedsel bank! Dat is 10% van de bevolking! Mensen die uit alle macht proberen de kop boven water te houden moeten beknibbelen op alles!

  2. Als de bedoeling is dat er minder vlees wordt genuttigd dan kan een BTW verhoging helpen dit te bereiken. Helaas zal het mindere gebruik betekenen dat er minder geld is voor de transitie. Is dit een nieuwe manier om de boeren te elimineren? Hun producten moeten immers de extra kosten opbrengen van een duurdere productie en de verdeling van deze gelden en deze kosten verzwaring zal leiden tot een vermindering van de consumptie het eigenlijke doel van de overheid.

  3. Ook mensen die.geen vlees kopen willen een landbouwtransitie. Vleestaks of hogere btw is niet eerlijk tenzij die op vleesvervangers komt te liggen.

  4. kan er meer naar vlees naar china toe, kunnen die meer ervan genieten. en de belasting die binnen komt kan weer voor de oorlog in oekraine ingezet worden.. het is maar wat je wil???

Beheer
WP Admin