Rundveehouderij

Nieuws 10 reacties

Uitstel betaling voor groot melkveebedrijf

Melkveebedrijf Rots Dairy in Heusden (N.-Br.) verkeert in surseance van betaling. Rots Dairy kreeg begin dit jaar nog een vergunning voor de bouw van een stal voor 1.344 koeien.

Vorig jaar februari werd de enige aandeelhouder van het bedrijf failliet verklaard. Sinds juli 2019 wordt het bedrijf bestierd door Lavell Interim Management. Als bewindvoerder is advocaat Maarten van Ingen uit Den Bosch aangesteld.

Rots Dairy kwam eerder dit jaar in het nieuws vanwege de omvang van het geplande bedrijf en het grote aantal bezwaren die daartegen lokaal werden aangetekend.

Fosfaatrechten openbaar verkocht

Uit gegevens die het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft openbaar gemaakt (zie pdf onderaan dit artikel), blijkt dat beslag is gelegd op de fosfaatrechten van het bedrijf. De fosfaatrechten zijn openbaar verkocht en de opbrengst is verdeeld onder de schuldeisers. De schuldeisers vorderden gezamenlijk zeker € 847.000. Dat blijkt uit een besluit van Rechtbank Noord-Nederland.

Laatste reacties

 • Henk.visscher

  zulke bedrijven moet je ook niet willen

 • hooghoes

  Er is melk zat , dus geen beklag met dit soort boeren .

 • cornelis 22

  beetje vreemd verhaal.

 • farmerbn

  Melkvee houden met veel personeel is financieel moeilijk vol te houden. Zelf loop je s avonds en s nachts gratis rond, personeel moet je dubbel betalen.

 • Slak

  Dit zijn geen boerenbedrijven meer met een menselijke maat, hoe eerder dit soort bedrijven verdwijnen, hoe beter.
  Wat een geluk dat de schuldeisers niet met de lasten van zo'n megalomaan denkende eigenaar blijven zitten.

 • haam

  Volgens kranten artikel heeft de curator van de persoonlijke failliet de bouwaanvraag doorgezet . En een voerschuld van meer als 7 ton bij forfarmers?

 • farmerbn

  Slak moet blij zijn dat er nog familiebedrijven zijn die s avonds en s nachts gratis voor hem werken. Eigenlijk moet slak meer voor zijn zuivel betalen maar slak gaat liever met het vliegtuig op vakantie en kiest daardoor het goedkoopste pak.

 • urbie

  farmerbn "vergeet" een paar andere ongefundeerde en onbewezen vooroordelen te spuien. Slak is links, werkeloos, extreem dierenactivist, vegan. Verder knijpen de grootgrutters, onder één hoedje spelend met alle Slakken, de boeren uit. IEDEREEN treft ernstige, verwijtbare blaam behalve de veehouders zelf die enkel gedreven worden door de beginselen van filantropie, ecologie en dierenliefde.

 • bankivahoen

  En de moraal is ...............Urbie?

 • PieterXT

  Fijn dat urbie niet zo "vergeetachtig" is.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.