Rots Dairy kreeg eerder dit jaar toestemming van de gemeente Asten voor de bouw van een nieuwe stal. - Foto: Peter Roek RundveeNieuws

Uitstel betaling voor groot melkveebedrijf

Melkveebedrijf Rots Dairy in Heusden (N.-Br.) verkeert in surseance van betaling. Rots Dairy kreeg begin dit jaar nog een vergunning voor de bouw van een stal voor 1.344 koeien.

Vorig jaar februari werd de enige aandeelhouder van het bedrijf failliet verklaard. Sinds juli 2019 wordt het bedrijf bestierd door Lavell Interim Management. Als bewindvoerder is advocaat Maarten van Ingen uit Den Bosch aangesteld.

Rots Dairy kwam eerder dit jaar in het nieuws vanwege de omvang van het geplande bedrijf en het grote aantal bezwaren die daartegen lokaal werden aangetekend.

Fosfaatrechten openbaar verkocht

Uit gegevens die het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft openbaar gemaakt (zie pdf onderaan dit artikel), blijkt dat beslag is gelegd op de fosfaatrechten van het bedrijf. De fosfaatrechten zijn openbaar verkocht en de opbrengst is verdeeld onder de schuldeisers. De schuldeisers vorderden gezamenlijk zeker € 847.000. Dat blijkt uit een besluit van Rechtbank Noord-Nederland.