Rundveehouderij

Nieuws 6 reacties

'Brussel staat 'open' tegenover fosfaatreductieplan'

Vertegenwoordigers van het ministerie van Economische Zaken en LTO Nederland hebben maandag een gesprek gevoerd in Brussel over het fosfaatreductieplan voor 2017.

De Europese Commissie staat ‘open’ tegenover het fosfaatreductieplan, dat maandag door het zuivelbedrijfsleven in samenspraak met het ministerie van Economische Zaken in Brussel is voorgelegd. Omdat er nog veel details moeten worden uitgewerkt en er veel vragen te beantwoorden zijn, wordt het overleg zo nodig dag en nacht voortgezet, aldus LTO Nederland. Hij spreekt over een continue uitwisseling met de Europese Commissie, ook omdat snelheid geboden is om tijdig duidelijkheid te krijgen over de derogatie in 2017.

Eensgezind optrekken

Volgens LTO is het van belang dat het bedrijfsleven eensgezind optrekt. “Het helpt niet als we elkaar in Nederland bevechten.” Het ministerie van Economische Zaken wil niets zeggen over het overleg in Brussel. "Dat doen we nooit over bestuurlijke overleggen", aldus een woordvoerder. Hij geeft aan dat er op allerlei manieren en op allerlei niveaus continu overleggen zijn met Brussel over de nitraatrichtlijn en derogatie.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  Rustaaagh mijnheer de lobbyerd, gewoon die vijf A4tjes in een enveloppe, niet vergeten twee postzegeltjes d'r op en in de goeie gleuf. Verder is t heels niet spannend, t plan is duidelijk en nu nog de uitvoering. Kunnen jullie je druk gaan maken over de Derogatie daar, want daar draait t feitelijk allemaal om. Anders kan dit plan zo door de shredder.

 • farmerbn

  In Frankrijk doe je er ook nog een lege enveloppe in met twee al opgelikte postzegels zodat de euro-functionaris geen extra werk heeft met de antwoordbrief. Die kan hij er zo indoen en opsturen.

 • wmeulemanjr1

  Dag en nacht overleg over een koeienmoordplan?

 • alphons1

  als ze toch daar zijn kunne ze het hebbe over nitraat in het grondwater. daar is het mee begonnen. en waarom is van dam daar nie mee naar toe. is ie wir te lam vur zeker

 • Peerke1

  Een lachertje, voor 50 miljoen kun je 200.000 koeien opruimen. Ik ben bang dat er in Den Haag gespaard gaat worden voor vele malen 50 miljoen. Toch goedkoop om zo een hele sector te saneren. Wie is het volgende slachtoffer.

 • wil agri

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.