Pluimveehouderij

Nieuws 2628 x bekeken

Werk Wiesenhof na brand deels hervat

Pluimveeslachter Wiesenhof hervat midden mei gedeeltelijk de productie in de door brand getroffen slachterij.

Eind maart woedde een brand in de slachterij in het Nedersaksische Lohne. De werkzaamheden die worden hervat zijn die van de fileer- en verpakkingsafdeling, dat gedeelte van het complex raakte slechts in geringe mate beschadigd door het vuur. Rond de 350 van de 1200 medewerkers van de standplaats in Lohne kunnen weer aan het werk.

Geen nieuws over wederopbouw

Over de wederopbouw van de rest van het complex kan het bedrijf nog weinig zeggen. Het zegt te streven naar een snelle oplossing. Hiervoor wordt ook overleg gevoerd met de regering van de deelstaat Nedersaksen.

De verloren verwerkingscapaciteit heeft het concern volledig met zijn andere standplaatsen weten te compenseren. Wiesenhof heeft ook een slachterij in het Gelderse Wehl.

Slachterij Bogen begint deze week weer na brand

De februari vorig jaar uitgebrande slachterij van Wiesenhof in het Beierse Bogen begint deze week te draaien. Dat heeft het concern laten weten aan de omroep Bayerischer Rundfunk. Het herstel verliep daarmee sneller dan verwacht, want eerder zei Wiesenhof te mikken op een hervatting van de activiteiten in september dit jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.