Home

Nieuws 3 reacties

Agrifirm verkoopt opnieuw Duitse fabriek

Agrifirm verkoopt voor de tweede keer in korte tijd een Duitse mengvoerfabriek.

In maart verkocht de voercoöperatie een mengvoerfabriek in Neuss, vlakbij Düsseldorf, aan DTC. Nu verkoopt ze een fabriek in het Noord-Duitse Losten aan de Bröring Unternehmensgruppe. De fabriek kan jaarlijks 50.000 vleespluimveevoeders maken.

De fabriek levert vooral aan klanten in Oost-Duitsland. De 12 medewerkers gaan allemaal mee naar Bröring. Bröring brengt de fabriek onder bij zijn dochterbedrijf BEST 3 Geflügelernährung. De overeenkomst tussen Agrifirm en Bröring geldt onder voorbehoud van toestemming van de mededingingsautoriteiten.

Duitse boer koopt mengvoer puur op prijs in

Volgens Agrifirm-topman Dick Hordijk heeft Agrifirm in Duitsland niet de schaal om met mengvoer goed te kunnen presteren. Het is een moeilijke markt, omdat Duitse boeren meer dan Nederlandse boeren puur op prijs en niet op prestatie inkopen. Daar komt bij dat in Duitsland een aantal hele specifieke voerconcepten groeien, waarvoor ook schaal nodig is.

Agrifirm zoekt nog een ‘partner’ of koper voor haar laatste fabriek in Duitsland, een varkensvoerfabriek in Drentwede. Het bedrijf blijft mengvoer verkopen aan Duitse klanten in het grensgebied Weser-Eems.

Laatste reacties

 • John*

  hoelang blijven de boeren in Nederland er nog in trappen? Voor die extra 10% bruto marge moet hard gelopen worden. Kaal inkopen van voer en losse advisering zal ook hier volop gaan doorzetten. Op een beetje serieus bedrijf praat je al vlug over een jaarinkomen..

 • Probe

  Wat een kul-argument van Hordijk. In het land waar de Mercedes, BMW en Audi wordt geproduceerd zou de pluimveehouders puur op prijs letten. Ik durf stelling aan dat Broring, en met vleeskuikens Best-3, niet alleen scherpere prijzen berekenen maar ook beter voer maken. De Duitse voerfabrieken groeien ook in Nederland, meneer Hordijk!
  Dat komt omdat er geen heilige huisjes meer bestaan. De hedendaags markt zoekt wel uit waar ze moeten kopen. Aks 70% van de kosten de voerkosten zijn dan ziek je dat wel uit.
  En dan rijdt men graag een Mercedes ipv Toyota voor zelfde geld!

 • mazzel1

  Tja,
  En als je dan weet wie er achter Probe schuil gaat. Moet hij a.s. zondag maar eens goed over nadenken......

Of registreer je om te kunnen reageren.