Foto: Agrifirm AlgemeenNieuws

Agrifirm verkoopt opnieuw Duitse fabriek

Agrifirm verkoopt voor de tweede keer in korte tijd een Duitse mengvoerfabriek.

In maart verkocht de voercoöperatie een mengvoerfabriek in Neuss, vlakbij Düsseldorf, aan DTC. Nu verkoopt ze een fabriek in het Noord-Duitse Losten aan de Bröring Unternehmensgruppe. De fabriek kan jaarlijks 50.000 vleespluimveevoeders maken.

De fabriek levert vooral aan klanten in Oost-Duitsland. De 12 medewerkers gaan allemaal mee naar Bröring. Bröring brengt de fabriek onder bij zijn dochterbedrijf BEST 3 Geflügelernährung. De overeenkomst tussen Agrifirm en Bröring geldt onder voorbehoud van toestemming van de mededingingsautoriteiten.

Duitse boer koopt mengvoer puur op prijs in

Volgens Agrifirm-topman Dick Hordijk heeft Agrifirm in Duitsland niet de schaal om met mengvoer goed te kunnen presteren. Het is een moeilijke markt, omdat Duitse boeren meer dan Nederlandse boeren puur op prijs en niet op prestatie inkopen. Daar komt bij dat in Duitsland een aantal hele specifieke voerconcepten groeien, waarvoor ook schaal nodig is.

Agrifirm zoekt nog een ‘partner’ of koper voor haar laatste fabriek in Duitsland, een varkensvoerfabriek in Drentwede. Het bedrijf blijft mengvoer verkopen aan Duitse klanten in het grensgebied Weser-Eems.

Beheer
WP Admin