Rundveehouderij

Nieuws 584 x bekeken

Duitse kaasexport daalt licht

Bonn - De Duitse kaasexport is in de eerste negen maanden voor het eerst na langjarige groei iets teruggelopen. Dat constateert zuivelmarktbureau ZMB.

In totaal werd in die periode 870.000 ton uitgevoerd, 2.000 ton, ofwel 1,3 procent minder dan in de eerste negen maanden van vorig jaar. De export naar derde landen leverde 12,5 procent in, primair als gevolg van de problemen in Rusland. Maar ook Italië, het grootste kaasexportland voor de Duitsers, nam minder af.

De kaasproductie steeg niettemin verder, namelijk met 1,6 procent. De consumptie groeide met 0,2 procent. Dit cijfer is vooralsnog niet 'keihard', maar is afgeleid van de resultaten van het huispanel van marktonderzoeker Nielsen.

Of registreer je om te kunnen reageren.