Premium
Rusland meldt zich vaker als zuivelexporteur op de wereldmarkt. Zo ging afgelopen jaar voor het eerst een klein volume mageremelkpoeder naar Algerije, een van oudsher grote importeur van mageremelkpoeder uit onder meer de EU. - Foto: Henk Riswick RundveeAchtergrond

Dairyntel: Rusland nieuwe grote zuivelexporteur?

Reacties

  1. We weten nu dat Rusland zuivel exporteert, maar we weten niet of ze het overschot exporteren of dat het net als vroeger is Zelf Honger en anderen tot klant/vriend maken door goedkope export. Nederland van vandaag wenst zijn voedselproductie af te bouwen met als gevolg dat de export naar minder bedeelde laden terug zal lopen en daarmee zich zullen richten tot bv. Rusland. Voedsel wordt meer en meer een politieke macht.

    1. Mc Donalds is net als veel andere westerse bedrijven weggegaan uit Rusland. Deze Mc Donalds gingen onder een andere naam en andere eigenaar razendsnel weer open. Het westen heeft door de sancties een soort van turbolader/supercharger gezet op de Russische ontwikkeling en economie. Rusland heeft onmiddelijk opgepakt wat andere landen door sancties lieten vallen. De eigen economie profiteerd volop. Het land is zelfvoorzienend in de meeste behoeftes. Ik las ergens dat Rusland nu ook varkensvlees exporteert.

  2. @de Bruijn, boycotten doen we Rusland toch al sinds 2014 ? En zie wat het heeft opgeleverd: Een steeds sterker wordend Rusland. En de rij landen waar wij exporteren wordt steeds dunner, lees de 2de alinea. Heel zorgelijk deze ontwikkeling.

Beheer
WP Admin