Premium
Boeren die investeerden in nieuwe stallen na afschaffing van melkquotering, kampen met hogere kosten en minder vee door nieuwe fosfaatrechten, en houden Rabobank hiervoor aansprakelijk. - Foto: ANP AlgemeenColumn

‘Zorgplicht kost Rabobank geld’

Reacties

 1. Moet de Rabobank ook nog je kont komen afvegen als je naar het toilet bent geweest!?!

  Als er geen fosfaat rechten zouden zijn gekomen zou den de pachtprijzen door het dak zijn gegaan, en inderdaad de melkprijs zijn gedaald door een gebrek aan verwerkingscapaciteit.
  Iedereen geniet nu ook van de voordelen van fosfaatrechten.

  Zo als het er nu naar uitziet zou het zomaar eens kunnen zijn dat boeren die niet overmatig geinvesteerd hebben de rekening gaan betalen voor de waaghalzen

  Als je een stommiteit uithaalt moet je zelf op de blaren gaan zitten en dat niet een ander laten doen.

 2. Nogmaals: de fosfaatrechten zijn er gekomen voor de zuivelfabrieken die overstroomden, de banken die bedrijven onder water zagen komen, de overheid die graag boeren klein houdt en lto die hun leiders zagen profiteren van voorkennis. Zoals attie zegt: zaten rabo topmensen aan tafel te vergaderen over invoering fosfaatrechten terwijl rabo account managers hypotheken verkochten aan boeren??

 3. Vraag is hoeverre ze betrokken waren bij de totstandkoming van fosfaatrechten, het gaf ze een enorme verzekeringspremie en anderzijds schrijnende gevallen.

Beheer
WP Admin