Premium
Wolf in het bos. Als de wolvenminnaars hun zin krijgen, komen er steeds meer wolven en minder vee in de wei. - Foto: ANP AlgemeenColumn

‘Wolf in de wei, vee op stal’

Reacties

  1. Een koe zal een wolf niet pakken.Een kalf van 6 maanden ik weet het niet maar schapen is het onmogelijk ze te beschermen voor wolven.Ze lopen vaak achter de koeien aan of op oncourante buiten percelen en in het najaar en winter maken ze de restjes op als de koeien op stal staan,vaak gaan ze nog naar een buurman zonder schapen om daar de restjes op te vreten.Gewoon onmogelijk dat allemaal met electrische wolfbestendige afrasteringen af te zetten.Voor 3 schrikdraadjes blijven ze echt niet.Maar een afdoende oplossing,Een schot hagel in dat nutteloze ongedierte voordat het helemaal uit de hand loopt,in 150 jaar heeft nog nooit iemand ze gemist.

  2. Ik denk dat de consumenten best weten wat ze willen en ook hoe dat te bereiken. Helaas de rijke fanatici weten beter hoe het moet. Zij wensen de weide vogels en ander kleine dieren te sparen en tegelijk plannen ze bosjes en roofvogel kasten rond landerijen waar boer en burger hun best doen om de weidevogels en zangvogels te beschermen. Het lijkt er op dat de beschermers van flora en fauna al net zo verdeeld zijn als onze hele maatschappij, ze missen de natuurlijke samenhang geheel. Het wachten is op migratie van de wolf richting stad, zoals de vos reeds heeft gedaan. Daar is immers een gedekte tafel, afval fastfood, ratten, muizen etc., de predatoren hoeven alleen maar aan te schuiven.

Beheer
WP Admin