Premium
NVWA-controle op een exportverzamelplaats. - Foto: Ronald Hissink VarkensColumn

‘Waarom betalen voor de NVWA?’

Reacties

  1. wel triest dat je de mensen moet betalen die niets kunnen en nog nooit hebben gewerkt. Vaak afgekeurde personen die totaal mislukt zijn in het leven en die gasten worden elk jaar duurder. ongelooflijk

    1. Wat u schrijft is niet alleen kwetsend voor de personen die het aangaat maat getuigt bovendien van een stuitend gebrek aan kennis, let wel als de NVWA kosten in rekening brengt doen ze dat nadat ze zijn uitgenodigd om diensten te verlenen

  2. Volgens mij hebben we daar al eens een voorbeeld van gehad bij onze oosterburen, die lieten ook mensen betalen voor hun eigen ondergang!

    1. Het is niet dat de NVWA zélf langs wil komen. We betalen voor de NVWA op het moment dat zij in dienst als certificeringsinstantie, oftewel wanneer er een stempel van een autoriteit nodig is om producten in de handel te brengen. Bijvoorbeeld bij export, of bij slacht. Wij hebben ze dan dus nodig.

      Als zuivelsector mogen we ons tot nu toe prijzen dat we dit hebben kunnen organiseren middels Koemonitor en dierenartsen uit de sector COKZ/ NVWA als toezichthoudende autoriteit voor de afzet van melk. Dat moeten we dus ook koesteren en goed geborgd houden zodat je het vertrouwen van handelspartners geniet en niet gezien wordt als slager die het eigen vlees keurt.

      Bij een controle ihkv van wetgeving dierenwelzijn, milieu, fosfaat- dierrrechten, GLB, derogatie ed waar je niet om vraagt is er ook geen sprake van een tariefstelling.

Beheer
WP Admin