Foto: Theo Galama RundveeVideo

Video | 60 hectare eerste snede gras ‘van de beste kwaliteit’

Bij het melkveebedrijf van Romke Hettinga in Steggerda is de eerste snede gras van het land. Dit gebeurde met hulp van loonbedrijf De Samenwerking BV. De melkveehouder is blij dat het gras in de kuil zit: “De eerste snede gras is de beste kwaliteit die je van het land kunt halen!”

De eerste snede is gemaaid op een maaihoogte van zeven centimeter. Romke hoopt over 3 à 4 weken weer te kunnen maaien. “Maar dat is natuurlijk allemaal afhankelijk van het weer,” vertelt de melkveehouder. Afgelopen jaar hebben ze de laatste snede gras op 18 december gemaaid en ingekuild. Ze konden nog zo laat het land op omdat hun land grotendeels gedraineerd is.

Grasdag 2024 is 20 juni in Dronten. Innovatie en kennisdeling rond gras staan centraal in het programma van Grasdag. Meer informatie.

Haal het optimale uit gras. Hier lees je relevante artikelen over graswinning, goed ruwvoer en blijf je op de hoogte van de beste machines. Daarnaast vind je hier nieuws over de laatste technieken, innovaties en producten, zoals graszaad, klavers en kruiden in grasland.

Klikbare Afbeelding Grasdag Banner
Beheer
WP Admin