Premium
Harm Wientjes (41), algemeen directeur van adviesbedrijf DLV Advies, ergert zich aan de schijnbare tegenstelling tussen techniek en natuur. “Wij hebben thuis 20 hectare uiterwaarden in Unesco-gebied en een vergister met stripper. In het Maasheggengebied hebben we heggen, bomen en kruidenrijk grasland. De bemesting is met de ruige mest uit de strohokken en mestscheiding. Techniek en natuur kunnen elkaar juist versterken.” – Foto: Assendelft AlgemeenInterview

Harm Wientjes (DLV): ‘De overheid streeft een utopisch beeld na’

Reacties

  1. Hier is succesvol ondernemer aan het woord, die denkt en doet en door zijn inspanningen een substantiële bijdrage levert aan de transitie naar een emissieloze vitale landbouw. Het moet en het kan . Dank Boerderij, voor dit interview vol informatie en inspiratie .

  2. Helder verhaal wat eens niet “mee-papegaait” met al die mooie extensiveringsverhaaltjes die idd niet meer dan een utopie zijn!

  3. Zouden de kwade tongen dan toch gelijk hebben door te stellen dat de overheid de grondprijs wil doen dalen, om zo de grond goedkoper in handen te krijgen om hun milieu en woon wensen gestalte te geven. Dat een grondprijs daling of stagnering voor de landbouw negatief uitpakt bij het lenen van geld voor vernieuwing investeringen, lijkt me duidelijk.

Beheer
WP Admin