Zuivelverwerker Vreugdenhil begint in april met een melkprijs voor Belgische melkveehouders, die ligt op een € 45,34 per 100 kilo, inclusief duurzaamheids- en kwaliteitspremie. – Foto: Misset RundveeNieuws

Vreugdenhil Dairy Foods houdt melkprijs april gelijk

Vreugdenhil Dairy Foods houdt ten opzichte van maart de basismelkprijs voor april gelijk op € 45,88 per 100 kilo.

Melkveehouders die recht hebben op maximale premies voor duurzaamheid en weidegang, kunnen dat bedrag zien oplopen tot € 47,98 per 100 kilo melk. Hiermee volgt de zuivelverwerker de meeste andere verwerkers, die ook een stabiele melkprijs afgeven. Alleen FrieslandCampina heeft een kleine positieve correctie in de melkprijs verwerkt in april.

De prijs voor biologische melk blijft eveneens stabiel, deze is net als in de voorgaande maand € 60,34 per 100 kilo. Deze bedragen zijn exclusief btw en gelden bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo melk. De bijdrage van € 0,055 per 100 kilo melk aan ZuivelNL is in mindering gebracht.

Zoektocht naar Belgische leveranciers

Zuivelverwerker Vreugdenhil begint in april met een melkprijs voor Belgische melkveehouders. Die ligt op € 45,34 per 100 kilo, inclusief duurzaamheids- en kwaliteitspremie. Het bedrijf wil leveranciers vanuit dat land aantrekken. Het heeft al leveranciers aan zich gebonden en is volgens eigen zeggen nog in gesprek met andere melkveehouders. In de verwerkingslocatie in Gorinchem heeft het bedrijf voldoende capaciteit om melk van Vlaamse leveranciers te verwerken. Hoeveel melk hiermee gemoeid is, wil Vreugdenhil niet kwijt.

Volgens de zuivelverwerker is de melkprijs in basis gelijk, maar verschillen enkele zaken rondom de berekening. De Belgische standaardwaarden staan op 4,3% vet en 3,5% eiwit en er wordt gerekend met een jaarleverantie van 1,3 miljoen kilo melk. Melkveehouders in België ontvangen geen weidegangtoeslag.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin