Premium
Marin Ducroquet, mede-oprichter en algemeen directeur Sencrop: 'Weergegevens vallen niet onder gevoelige data.' - Foto: Sencrop/Barbara Grossmann AlgemeenInterview

Martin Ducroquet (Sencrop): ‘Data delen is voor iedereen goed’

Reacties

  1. Israel doet al jaren aan landbouw gevoed door data. zij gebruiken bv. data gestuurde irrigatie die ze leveren aan de omringende landen (Islamitisch), die voor hun irrigatie aansturing afhankelijk zijn van de Israelische consultant en data gestuurde systemen via internet. Hiermee is Israel baas over de productie bij de klant. Doet die politiek moeilijk dan zou ingrijpen in het irrigatie systeem tot de mogelijkheden behoren. Voor ons als democratie is dit ondekbaar maar de meeste landen gebruiken alle mogelijkheden om zichzelf te versterken en de anderen politiek/economisch te sturen.

  2. Weer een nieuw paard van troye. Er komen steeds meer partijen die de kneepjes van het boerenvak willen hebben. Niet om de boeren te helpen maar om ze te vervangen door computermodellen. Ik zeg niet dat die twee franse boeren slecht willen maar hun geldschieters hebben andere bedoelingen. Nu zijn de oliesjeiks de baas maar dat verandert, straks is het water en voedsel die het belangrijkst worden.

Beheer
WP Admin