Premium
Inzet van een groene weidemeststof SGWM-bemester. - Foto: Hans Prinsen AlgemeenAchtergrond

Europese scepsis zit kunstmestvervanger renure in de weg

Reacties

  1. Nog even volhouden in Brussel. Rationeel landbouwbeleid dankzij nieuwe politieke verhoudingen. De nitraatrichtlijn wordt misbruikt om de veehouderij te saneren. Op naar doelsturing met de Afrekenbare StoffenBalans, met verliesnormen in plaats van gebruiksnormen.

  2. Ach nee, Adema geeft het al op? Wat een show: verrast worden door iets uit 1991? Dat weerwoord geeft P.C Brand heel mooi dus dat kan de minister ook doen, als hij tenminste een keer goed in het dossier komt te zitten en de WIL heeft om iets te bereiken. De derogatie verspelen en dan nu dit weer?

  3. de europese nitraat richtlijn heeft hans alders (PVDA) in de wet aangenomen….dertig jaar later kun je het herzien met de nieuwste gegevens…o.a. dat op kleigronden niets uitspoelt, we nu in de winter geen mest op de bodem brengen vergeleken met 30 jaar geleden… ook nu al minder mest mogen bemesten.
    nu vanggewassen telen toen niet… enz. enz. dat wij als land tegen de zee aan liggen( landen zoals zwitserland en meerdere landen die verder van zee liggen lozen hun zuivering van de steden op de rivieren… het water hier veel vuiler is dan bij de oorsprong van de rivier… met ander woorden er is met twee maten gemeten.. wij eigenlijk de europese rommel/vervuiling moeten accepteren, en vervolgens we op onze eigen “vervuiling” er op afgerekend worden met de derogatie, die niet gegund zou moeten worden) .. terwijl de grootste vervuiling, lekkende riolen, riooloverstorten, vuilwater uit bebouwing, slecht gezuiverd rioolwater, ganzenstond in oppervlakte water is enz.. wat in die dertig jaar alleen maar is toegenomen ( er zijn veel meer vervuileenheden/mensen dan toen) …… wat het geitenpaatje betreft, zijn er talrijke oplossingen in eeg verband te bedenken om dat op te lossen…. nu de lidstaten elkaar gewoon niets gunnen en argwanend zijn….(o.a. geen derogatie in nederland )…. dus om onze boeren te beschermen, zullen we toch moeten gaan praten om uit de eeg gaan stappen…. mogen ze zelf de miljoenen aan de oekraine gaan betalen…

Beheer
WP Admin