Premium
Lotte Rensema voert de zoogkoeien naast natuurhooi ook bieten en wat mais voor meer energie om conditieverlies te voorkomen. - Foto's: Mark Pasveer RundveeErvaring

Vleesomzet van Groninger Blaarkoppen verdubbelen

De droom van Lotte om vee te houden, is uitgekomen. Met opschaling van de rundvleesomzet wil ze samen met Pieter een volledig inkomen uit het vleesvee halen.

Pieter snippert voederbieten met een oude bietenmolen. De bieten zijn smakelijk en leveren extra energie aan de zoogkoeien.

De vennoten kopen om de twee jaar een nieuwe fokstier. Het gros van het vrouwelijk vee wordt aangehouden voor groei van de veestapel.

In de voormalige melkveestal staan de gespeende kalveren apart van de zoogkoeien met kalveren.

De kalveren worden op een half jaar gespeend, ze krijgen dan drie maanden kalverbrok voor een goede ontwikkeling.

De kopers van de rundvleesproducten zijn grotendeels klanten uit de regio, die vaak wat meer over hebben voor rundvlees van een goede kwaliteit.

Het assortiment in de winkel is verbreed met meer biologische producten, zoals zuivelproducten, eieren, groente en fruit.

Vanuit de lucht is goed te zien dat het vleesveebedrijf De Scharrelderij te midden van akkerbouwpercelen ligt in Midden-Groningen.

Beheer
WP Admin