Premium
Boerenbedrijven in de Gelderse Vallei zitten vaak dicht bij Natura 2000-gebieden van de Veluwe. - Foto: Herbert Wiggerman AlgemeenAchtergrond

Emissiebeleid, zo zou het kunnen

Reacties

  1. Emissiereductie centraal .Begin met
    de organisatie van de voorlichting daarover. Kennisdeken ipv de stikstofdeken.Er is veel laaghangend fruit met een positief effect op milieu en exploitatierekening.Begin daar eens mee.

  2. Maar het emissierechtensysteem zorgt er ook voor dat stoppers hun rechten kunnen verkopen, wat leidt tot een ‘warme sanering’.

    De ‘wetenschappers’ hebben zeker niet meegekregen dat de derogatie is afgeschaft. Wil ik m’n aantal koeien van 2018 (peiljaar) kunnen houden dan moet ik in 2026 mijn areaal (gras)land met 47% hebben uitgebreid. Als ik dit niet doe kan ik mest afvoeren voor 30 euro per ton. Denken de ‘wetenschappers’ werkelijk dat er dan nog een euro overblijft voor de gebakken lucht die ze ‘emissierechten# noemen? Weltrusten.

  3. En voor burgers? Krijgen die ook emissierechten met de bijbehorende reducties? Moeten zij ook terug in gasverbruik, stroom en kilometers? Dat is wel zo eerlijk omdat burgers dan zelf ook voelen dat reduceren pijn doet/ geld kost. Lto moet eisen dat als dit plan voor de landbouw uitgevoerd wordt, dit ook voor burgers en andere bedrijven gelijktijdig geldt.

Beheer
WP Admin