Foto: Henk Riswick RundveeNieuws

Duitsers melken 0,7% minder in juni

De Duitse melkaanvoer bedraagt in juni 2,627 miljoen ton.

Dat is een daling van 0,7% ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse Informatiecentrum BLE van het ministerie van landbouw. De gemiddelde melkaanvoer per dag komt uit op 87.593 ton melk. Hiermee laten de Duitse melkveehouders de piek in de melkproductie achter zich. In de maand ervoor was de gemiddelde melkaanvoer per dag nog 1% hoger.

Meer biologische melk

Ook in juni wordt de daling in de melkproductie gedempt door de biologische melkproductie. Deze kwam uit op 113.379 ton, wat 2,4% hoger is dan in dezelfde maand vorig jaar. Ook importeren de Duitse zuivelverwerkers meer melk vanuit andere EU-lidstaten. Afgelopen juni blijft de teller steken bij 76.110 ton, dat bijna 20% meer is dan in juni 2021. In de eerste zes maanden van dit jaar blijft de Duitse melkproductie nog 2,2% achter op dezelfde periode van vorig jaar. In de westelijke deelstaten, waar 80% van de melkaanvoer van de Duitse melkveehouderij vandaan komt, is tot en met juni 1,9% minder gemolken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief zuivelmarkt en ontvang maandelijks gratis artikelen die normaal alleen te lezen zijn voor abonnees.
Beheer
WP Admin