Varkenshouderij

Nieuws

’Pork lovers’ krijgen hun eigen plek bij Vion

Om een duidelijker beeld te krijgen van wat vleeskopers willen, deelt Vion consumenten in naar hun aankoopgedrag.

In de nieuwe consumentenmonitor van Vion wordt onderscheid gemaakt in 4 groepen: de zogeheten ’saturday bulkies’ doen hun inkopen vooral op zaterdag en willen ‘verantwoord’ vlees. De tweede groep zijn de ’organic believers’. Deze consumenten kopen veel biologisch vlees.

Pork lovers: ietwat chauvinistische varkensvleeseters

Een andere groep zijn de ’pork lovers’. Zij eten graag varkensvlees en zijn een tikje chauvinistisch. Tenslotte zijn er de ’minced meaters’. Dit zijn de gehaktliefhebbers. Een doelgroep die liever niet veel betaalt voor vlees.

‘Liefhebber van gehakt betaalt liever niet veel voor vlees’

De kennis die Vion over consumenten heeft, wordt gebruikt om in te spelen op de specifieke behoeften van klanten.

Of registreer je om te kunnen reageren.