Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

Treinwagons vol Nederlands varkensvlees naar China

Op 7 mei is een treinlading met 26,2 ton bevroren Nederlands varkensvlees in Chengdu aangekomen. Dat maakte het Ministerie van Economische Zaken vrijdag 2 juni bekend.

Het Nederlandse transport was het tweede transport van varkensvlees uit Europa naar China. In december vorig jaar arriveerde een treinlading met 21,9 ton bevroren varkensvlees uit Duitsland in Chengdu. Deze twee transporten worden beschouwd als ‘ijsbrekers’ omdat de containers met vlees succesvol Wit-Rusland en Rusland zijn gepasseerd.

Varkensvleestransport per trein had veel voeten in aarde

Het transport had nogal wat voeten in aarde. Een Chinese delegatie onderhandelde met de Russische en Wit-Russische autoriteiten over de treintransporten. Dat leidde tot de ondertekening van een protocol waarin China, Mongolië, Kazakhstan, Rusland, Wit-Rusland, Polen en Duitsland hun medewerking officieel hun medewerking aan het transport bekrachtigden.

Een Chinese delegatie onderhandelde met de Russische en Wit-Russische autoriteiten over de treintransporten.

China heeft nu 11 containers bevroren varkensvlees besteld

Het transport van Tilburg naar Chengdu nam 16 dagen in beslag. De Chinese importeur heeft inmiddels 11 containers bevroren varkensvlees besteld bij de Nederlandse leverancier. Gezien de grote importbehoefte van de Chinezen ligt het voor de hand dat in de toekomst regelmatig vriestransporten varkensvlees naar China plaatsvinden.

Gezien de grote importbehoefte van de Chinezen ligt het voor de hand dat in de toekomst regelmatig vriestransporten varkensvlees naar China plaatsvinden.

Laatste reacties

  • koestal

    wat een reis

  • varkenshouderij

    elke week zon vrachie

  • Peerke1

    Wat brengt een kilo varkensvlees op in China. Ruilen tegen zonnepanelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.