Premium
Varkensbedrijf in China – Foto: Henk Riswick AlgemeenColumn

‘De Chinezen komen’

Reacties

  1. China het land van de hoogwaardige elektronica zal zijn productie arbeiders omzetten in robots en andere high tech producten. Hiermee valt het arbeidstekort weg tot ze de volgende ronde met superspecialisten moeten vervangen wegens leeftijd. Het ergste wat ons kan gebeuren is de Koloniale drang van China, waarbij ze hun handelspartners langzaam maar zeker tot kolonie maken en daarna leeg zuigen om ze afhankelijk te maken van het moederland. Als dit ooit gebeurt, dan moeten we weten dat we zelf met onze drang naar ontwikkelen en geld verdienen van arme landen het graf hebben gegraven voor onze eigen maatschappij, waarbij de rijke handel zijn zakken heeft gevuld ten koste van de productie arbeiders.

  2. @Armer. Betwijfel het of je gelijk hebt met je 1-kind politiek. Hier in de EU is er geen land met een 1-kind politiek maar we hebben wel te maken met dramatisch personeelstekort.

  3. @Armer. Is dat wel zo. We hebben hier in de EU nergens een 1-kind politiek maar al wel een dramatisch tekort aan personeel.

  4. Moeten de chinezen wel opschieten. Door het ‘1-kind’ politiek zijn er straks veel oudjes en weinig zorg, politie, brandweer enz enz mensen. Ook de fabrieken komen dan leeg door personeel tekort.

Beheer
WP Admin