Varkenshouderij

Nieuws

'Robert Tönnies wil verkopen aan investeerders'

De al jaren durende machtsstrijd tussen de twee aandeelhouders van vleesconcern Tönnies – Clemens Tönnies en diens neef Robert Tönnies – is geëscaleerd. Dat schrijft het Duitse zakenblad Capital.

Clemens Tönnies verwijt in dit blad zijn neef dat hij het concern van de hand wil doen aan financiële investeerders. Als potentieel belangstellende private investeringsbedrijven worden BC Partners en CVC genoemd.

Clemens Tönnies betitelt dit soort bedrijven als 'sprinkhanen', aan wie hij de onderneming in geen geval van de hand wenst te doen. "Daarvoor heb ik samen met mijn broer het bedrijf niet in 40 jaar naar zijn huidige omvang geleid.

Robert Tönnies wil meerderheidsbelang

De kern van de strijd tussen de twee opponenten draait om een belang van 5 procent dat Robert na het overlijden van zijn vader aan oom Clemens heeft overgedragen. Daardoor hebben Robert en Clemens nu elk exact de helft van het belang, maar Robert wil de overgedragen 5 procent terughebben zodat hij een meerderheidsbelang in handen krijgt. Nog in januari leek het erop dat de opponenten een minnelijke schikking nastreefden na diverse rondes voor de rechter.

Of registreer je om te kunnen reageren.