Varkenshouderij

Nieuws

Export varkensvlees VS daalt 5 procent

Denver - De varkenssector in de Verenigde Staten exporteerde de eerste helft van dit jaar 5 procent minder dan een jaar geleden. Het exportvolume bleef steken op 1,09 miljoen ton kilo varkensvlees.

De exportwaarde daalde met 16 procent naar $2,88 miljard. De hoge dollarkoers en de lage varkensprijzen zorgen voor de daling van de exportcijfers. Dat blijkt uit cijfers van US Meat Export Federation (USMEF).

Concurrentie uit Azië

"We wisten dat het lastig zou zijn om in 2015 de hoge cijfers van vorig jaar te evenaren", laat voorzitter Philip Seng van USMEF weten. Hij noemt vooral de lage varkensprijs en de toename van concurrentie in Azië als redenen voor de lagere cijfers. "We hadden de hoop het slechte eerste kwartaal te kunnen compenseren met een sterk tweede kwartaal. Dat is echter niet gebeurd."

Export naar Zuid-Korea stijgt

De afzet naar Zuid-Korea is een lichtpuntje voor de varkenssector in de Verenigde Staten. De export naar dat land blijft stijgen. In het eerste half jaar van 2015 namen de Koreanen 40 procent meer af dan in dezelfde periode vorig jaar, namelijk 108.198 ton kilo. Dat zorgt voor een exportwaarde van $381 miljoen, 35 procent meer dan in de eerste helft van 2014.

Of registreer je om te kunnen reageren.